M.O.R.T. predstavlja singl SVIJET SE SUŽAVA

Datum objave
06/03/2023

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. predstavlja novi singl Svijet se sužava kojim najavljuju izlazak albuma Samo hrabro i bezveze! zakazanog za 17. marta. Svijet se sužava drugi je singl s nadolazećeg albuma, a nova pjesma se utjelovila u Turjacima u bendovskoj prostoriji za probe tijekom, kako kaže  M.O.R.T., stresnih i brutalnih uslova 2020.

– Za sve one koji se osjećaju izolirano i odbačeno kao da se svijet sužava znajte da je nekad najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć. Uvijek postoji neko tko vas može vidjeti, osjetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste. Pjesma je posvećena našima prijateljima Anti Paladinu i Mariu Radiću koji su nas naglo i prerano napustili, ovo je za vas braćo gdje god bili, poručuje M.O.R.T.

Prateći video spot sniman je na sedam lokacija i uključuje zračne snimke. Reditelj je Bojan Koštić, a i snimao ga je zajedno s glavnim snimateljem Konradom Mulvajem, te zajedno potpisuju montažu.

– Inspiriran poznatom dolly zoom scenom iz Hitchcockove Vrtoglavice (kad James Stewart gleda niz stubište koje se počinje vrtoglavo izduživati), odlučio sam iskoristiti taj pogled „s visine“ i u to uklopiti jednostavan motiv spirale, odnosno kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi jednu drugačiju perspektivu na svijet koji je u neprestanoj kretnji i koji se konstantno obrušava se na nas, a mi stojimo u njegovom središtu, pokušavajući shvatiti što se ustvari događa. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspjeli u našoj namjeri, poručuje reditelj Bojan Koštić.

Beskompromisna četvorka iza sebe ima četiri albuma, od kojih je zadnji Standing Runningman, inače prvi album benda na engleskom, kao i sjajan prethodnik Tužna kocka, dok M.O.R.T. broji više od 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji.

Album Samo hrabro i bezveze!, prvi nakon tri godine, bit će u cijelosti objavljen 17. marta. Na njemu je bend radio u vrijeme lockdowna, a najavljen je ranijim furioznim singlom Imam sve. Prilika za čuti novi album je u zagrebačom klubu Sax 25. marta, a ulaznice su dostupne na blagajni kluba.

Nova pjesma Svijet se sužava dostupna je na svim streaming servisima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Samsung dobitnik čak 43 nagrade na dodjeli CES 2022 Innovation Awards