M.O.R.T. predstavlja singl SVIJET SE SUŽAVA

Release Date
06/03/2023

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. predstavlja novi singl Svijet se sužava kojim najavljuju izlazak albuma Samo hrabro i bezveze! zakazanog za 17. marta. Svijet se sužava drugi je singl s nadolazećeg albuma, a nova pjesma se utjelovila u Turjacima u bendovskoj prostoriji za probe tijekom, kako kaže  M.O.R.T., stresnih i brutalnih uslova 2020.

– Za sve one koji se osjećaju izolirano i odbačeno kao da se svijet sužava znajte da je nekad najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć. Uvijek postoji neko tko vas može vidjeti, osjetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste. Pjesma je posvećena našima prijateljima Anti Paladinu i Mariu Radiću koji su nas naglo i prerano napustili, ovo je za vas braćo gdje god bili, poručuje M.O.R.T.

Prateći video spot sniman je na sedam lokacija i uključuje zračne snimke. Reditelj je Bojan Koštić, a i snimao ga je zajedno s glavnim snimateljem Konradom Mulvajem, te zajedno potpisuju montažu.

– Inspiriran poznatom dolly zoom scenom iz Hitchcockove Vrtoglavice (kad James Stewart gleda niz stubište koje se počinje vrtoglavo izduživati), odlučio sam iskoristiti taj pogled „s visine“ i u to uklopiti jednostavan motiv spirale, odnosno kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi jednu drugačiju perspektivu na svijet koji je u neprestanoj kretnji i koji se konstantno obrušava se na nas, a mi stojimo u njegovom središtu, pokušavajući shvatiti što se ustvari događa. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspjeli u našoj namjeri, poručuje reditelj Bojan Koštić.

Beskompromisna četvorka iza sebe ima četiri albuma, od kojih je zadnji Standing Runningman, inače prvi album benda na engleskom, kao i sjajan prethodnik Tužna kocka, dok M.O.R.T. broji više od 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji.

Album Samo hrabro i bezveze!, prvi nakon tri godine, bit će u cijelosti objavljen 17. marta. Na njemu je bend radio u vrijeme lockdowna, a najavljen je ranijim furioznim singlom Imam sve. Prilika za čuti novi album je u zagrebačom klubu Sax 25. marta, a ulaznice su dostupne na blagajni kluba.

Nova pjesma Svijet se sužava dostupna je na svim streaming servisima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.