Modna kolekcija MATEIRA donosi spoj udobnosti svakodnevne odjeće i elegancije

Nakon prve modne kolekcije CUT brend MATEYANEIRA  predstavlja i kolekciju MATEIRA. Prva kolekcija je imala čiste linije, oštre rezove i dvije linije ove kolekcije: jednu malo slobodniju i zaigraniju, idealnu za trenutke kada želite zablistati u svoj svojoj posebnosti; druga teži maksimalnoj jednostavnosti i udobnosti svakodnevnog nošenja.

 

Mateyaneira (24)

 

Iza branda stoje dvije mlade magistrice modnog i produkt dizajna, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić. Iz želje da stvore sveden, ali pamtljiv dizajn i odbijajući da se upliću u komplicirane forme, slojeve, dezene i boje stvaraju vrlo snažne i bezvremene komade visoke mode njegujući minimalstičku estetiku i vrijednosti.

 

S idejom vodiljom da kreiramo jednostavne, ali prepoznatljive odjevne predmete, odbacujući uzorke, boje i slojeve, nastojimo kreirati bezvremenske, statement odjevne komade. Trenutno veliki hit u modi povezan je s tzv. active wear odjećom, odnosno komadima namjenjenom prvenstveno za sport. Došlo je do osvješćivanja potrebe za udobnom, sportskom odjećom, što je dovelo na raznih dizajnerska rješenja. Mi smo se priklonule drugačijem pristupu, gdje nam je akcent bio na materijalima često upotrebljivanim u izradi odijela, rekla nam je Neira Sinanbašić.

 

Mateyaneira (1)

 

MATEYANEIRA se protivi uniformiranosti i imitaciji, smatra hiperprodukciju neodgovornom i štetnom, te nastoji njegovati odgovoran i promišljen pristup modi u kojem na prvo mjesto pored dizajna stavlja kvalitet samog materijala i etičnost izrade.

 

Svaki naš odjevni predmet savremenen je izgledom, a tradicionalan u izradi. Naši komadi su djelo vještih ruku nekoliko krojača i krojačica koji u malom kreativnom pogonu sve kroje i šiju ručno i po mjeri kako biste dobili jedinstven proizvod koji će uspješno odolijevati vremenu i teško biti zamjenjiv. Cilj nam je dugotrajnost i personaliziranost uspješnih odnosa s našim klijenticama kroz dugotrajnost i personaliziranost dizajna koji im nudimo. U ličnom pristupu i konsultacijama kojima se precizira izrada svakog komada u obzir se uzimaju mjere svake klijentice i prilagodba kroja po pitanju građe tijela, dužine i sl. S obzirom na našu praksu izrade po mjeri i pristupanja izradi po potvrđenoj narudžbi, potrebno je malo strpljenja i vremena da odabrani odjevni predmet bude gotov. Vi pokažite malo razumijevanja, a mi ćemo dati sve od sebe da se čekanje isplati, ističe Mateja Dujić.

 

Mateyaneira (2)

 

Kolekcija pod nazivom Mateira predstavlja spoj udobnosti svakodnevne odjeće i elegancije. Odjeća je napravljena od materijala koji nisu tipicni materijali za sportske krojeve, hladna vuna, svila, taft, pliš, dok je kroj izveden od bazičnih uzoraka dukserica, vjetrovki, trenerki..

 

Predstavile smo je pod sloganom How We Wear It gdje smo željele prezentirati odjeću iza koje stojimo u različitim stilskim interpretacijama. Svako od nas je individua i ne vidimo svi identične kombinacije pri pogledu na određeni odjevni predmet. Želimo da vidimo što više varijanti koje ljudi sami osmisle, kaže Neira.

 

Kolekcije potražite putem oficijelne stranice Mateyaneira ili posjetite concept store Burtuqaali u Sarajevu. 

 

Mateyaneira (3) Mateyaneira (4) Mateyaneira (5) Mateyaneira (6) Mateyaneira (7) Mateyaneira (8) Mateyaneira (9) Mateyaneira (10) Mateyaneira (11) Mateyaneira (12) Mateyaneira (13) Mateyaneira (14) Mateyaneira (15) Mateyaneira (16) Mateyaneira (17) Mateyaneira (18) Mateyaneira (19) Mateyaneira (20) Mateyaneira (21) Mateyaneira (22) Mateyaneira (23) Mateyaneira (24) Mateyaneira

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Met gala 2023: Sve što treba da znate o prestižnom modnom događaju