Ko se nalazi iza misterioznog Instagram profila @archivesmargiela?

Kad je John Galliano predstavio debitantsku kolekciju za Maison Margiela u januaru, bilo je jasno da više ništa neće biti isto. Naravno, sve se počelo mijenjati još 2009. kad je Martin Margiela napustio kuću, međutim, ovo je bilo nešto sasvim drugačije, Galliano je uveo kuću u neku novu eru. Iako su mnogi bili oduševljenim dolaskom Galliana, javio se osjećaj anksioznosti i neizvjesnosti o tome šta će biti sa legendarnom prošlošću.

 

Nedavno se pojavio novi Instagram account pod nazivom @archivesmargiela, misteriozan kao i sama kuća, pun fotografija i posebnih momenata iz ranijih godina ove slavne kuće. Međutim, ubrzo nakon toga account je izbrisan, nakon čega je kreiran i novi, međutim, ni njega više nema.

 

Ko je kreirao profil i da li će se uskoro pojaviti još jedan, ne znamo. Portal Dazed je uspio skinuti nekoliko fotografija sa accounta. Pogledajte!

 

archivesmargiela (2)
pozivnica u obliku kabanice za Maison Margiela AW13 Ready-to-Wear Paris
archivesmargiela (3)
providne čizme u obliku akvarijuma za ribice iz ženske kolekcije za proljeće/ljeto 2012.
archivesmargiela (7)
Maison Margiela muška kolekcija proljeće/ljeto 2002.
archivesmargiela (4)
haljina napravljena od vinyla, kolekcija jesen/zima 2008. objavljena u oktobarskom izdanju magazina Vogue Paris. Model Yasmin Warsame je fotografirao Mario Testino, a za styling se pobrinula Carine Roitfeld.
archivesmargiela (6)
lice prvog predstavljanja iz 1988.
archivesmargiela
Maison Margiela jesen/zima 1996. Ready-to-Wear backstage. Foto by Ronald Stoops, make-up by Inge Grognard

archivesmargiela (1)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Belma Tvico predstavila novu kolekciju STRATA za sezonu proljeće/ljeto 2019.