vivo zvanično predstavio preklopni smartphone nove generacije – X Fold +

Release Date
27/09/2022

vivo je službeno predstavio novitet X Fold serije sklopivih pametnih telefona, X Fold+. Model koji je namijenjen samo kineskom tržištu, prati dizajnerska rješenja svog prethodnika, i u njegovoj izradi također je korišten aluminij koji se inače koristi u izradi aviona. Vrijedi istaknuti mobilnu platformu Qualcomm Snapdragon 8+, prilagođeni sigurnosni čip, jaču bateriju te nezaboravno iskustvo kamere. Pored postojećih plavih i sivih boja, X Fold+ će biti dostupan i u prepoznatljivoj orijentalno crvenoj.

 

Nadograđen čipset i brže punjenje

Nadovezujući se na prethodnu generaciju, X Fold+ sada donosi mobilnu platformu Qualcomm Snapdragon 8+ u kombinaciji s vivo prilagođenim mobilnim sigurnosnim čipom. Čipset podržava 4-nanometarski proces, te nudi poboljšane performanse i manju potrošnju energije. Što se tiče trajanja baterije, vivo je povećao kapacitet baterije X Fold+ na 4730 mAh, i to bez povećanja veličine i težine uređaja. Time je,  prema vivo laboratorijskim testovima, unaprijeđeno ukupno trajanje baterije za više od 20%.

Osim veće baterije, X Fold+ sada se također puni brže u usporedbi sa svojim prethodnikom, budući da ima 80W žičani i 50W bežični vivo FlashCharge, što je dostupno i u trenutno vodećem modelu u Evropi, vivo X80 Pro. Korištenjem punjača omogućeno je punjenje od 1 do 70% kapaciteta baterije za samo 18 minuta, a potpuno punjenje je samo 35 minuta. Bežična vivo FlashCharge tehnologija omogućuje punjenje od gotovo prazne do potpuno pune baterije za 53 minute.

Dodatno, X Fold+ standardno se isporučuje s ekskluzivnim punjačem od galij nitrida s dvostrukom USB-C utičnicom, koji omogućuje punjenje više uređaja za praktičnu i komfornu upotrebu u različitim scenarijima.

 

 

Zasloni sa 120Hz frekvencijom osvježavanja

X Fold+ čini iskustvo korištenja preklopnog ekrana nezaboravnim i to se odnosi na oba displeja – kako vanjski tako i unutarnji – koji sada podržavaju frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Unutarnji 8-inčni zaslon, s rezolucijom 2160×1916, sa ovom nadogradnjom omogućuje dosljedan vizualni doživljaj pri prebacivanju između unutarnjeg i vanjskog zaslona, kao i elegantan prikaz slike pri prelasku između zaslona aplikacije, igranju ili prikazivanju videa visoke kvalitete.

Vrijedno je napomenuti da je vivo X Fold+ opremljen 3D ultrazvučnim čitačima otiska prsta na unutarnjem i vanjskom zaslonu, s većom brzinom otključavanja, većom sigurnošću kao i većom upotrebljivošću bez obzira na uslove okoline.

Dodatno, veliki unutarnji zaslon nudi poboljšani prikaz podijeljenog zaslona za bolju učinkovitost. To znači da korisnici mogu otvoriti do dva prozora u prednjem planu i podržati četiri aplikacije u isto vrijeme s dvostrukim prozorima na podijeljenom zaslonu i do 12 prozora u pozadini. Pored toga, vivo X Fold+ podržava takozvani Speaker Mode, gdje donji dio zaslona može prikazati bilješke, a gornji PowerPoint prezentaciju, tako da je korisnicima omogućeno bežično predstavljanje sadržaja prezentacije na većem zaslonu.

Vrhunski sistem snimanja, razvijen u saradnji sa ZEISS-om

Kada je riječ o fotografijama, vivo X Fold+ sadrži unaprijeđene senzore kamere, što je rezultat partnerstva na globalnom nivou između kompanija vivo i ZEISS. Unapređenja obuhvataju optimizaciju trenutne optike, posebno kada je u pitanju bolja veličina leće, opremljena prepoznatljivim ZEISS T* premazom koji smanjuje odsjaj i olakšava prijelaz vidljive svjetlosti. Rezultat je vrhunska kvaliteta slike i tačna reprodukcija boja. Optika sada uključuje postavku četverostruke kamere pune žarišne duljine, dodajući periskopsku kameru s 5x optičkim i 60x digitalnim zoom-om, s optičkom stabilizacijom slike.

X Fold+ podržava opcije snimanja na unutarnjem i vanjskom zaslonu, tako da potrošači mogu snimati selfije koristeći glavnu kameru, koja nudi bolju rezoluciju, osjetljivost na svjetlo i vidno polje, čineći selfije još privlačnijim.

 

Uravnotežen dizajn i nova orijentalno crvena boja

X Fold+ slijedi dizajnerska rješenja svog prethodnika. Ovo uključuje kvadratne i kružne oblike, što ga čini vrlo upečatljivim uređajem u ovoj kategoriji.

Uz osvježenu plavu i sivu boju, X Fold+ dodaje prepoznatljivu nijansu crvene. vivo je istaknuo, tokom prezentacije modela, da je ovaj uređaj dostupan isključivo na kineskom tržištu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kome će nedostajati Sarajevo Metal Fest?