Dior izumio parfemsku vodu na bazi vode, bez alkohola

Inovativni podvig i alhemija nemogućeg

Release Date
27/09/2022

Dior se oduvijek isticao svojim slavnim podvizima, vizionarskim temperamentom i željom da se pomaknu granice. Danas je ta želja dovela do stvaranja mirisnog iznenađenja koje izmiče svim uobičajenim pravilima kompozicije. Izumili su parfemsku vodu bez alkohola – J’adore Parfum d’eau, koji donosi novu priču za J’adore, apsolutnu ikonu sposobnu za svaku transformaciju i cvjetnu koreografiju pogodnu za kreativne inovacije. Sjajan potpis za visoko koncentriranu parfemsku vodu koja je plemenita i nijansirana.

Ovo je odličan parfem koji obećava intenzivni mirisni užitak koji je potpis mirisa J’adore, te je sastavljen jednostavno od vode i cvijeća. Inovativni podvig i alhemija nemogućeg, patentiran od strane Diora.

Parfimerov san u revolucionarnom stilu, koji mijenja igru i otvara novi put u svijetu parfimerije.

 

C’est ça que J’adore!

Među svim najuzbudljivijim izazovima koje je trebalo prihvatiti, jedan od njih je bio posebno uzbudljiv i težak, zadivljujući i rizičan: parfemska voda razvijena na bazi vode, bez imalo alkohola.

François Demachy, koji je kreirao ovaj miris, dugo je slijedio san o obnavljanju same ideje mirisa i otvaranju nevjerojatnog polja mogućnosti. Samo se kuća Dior mogla usuditi da zamisli parfem na bazi vode, a potom i ostvariti ovu inovaciju. To je učinjeno za J’adore, vladajući miris.

 

Poetska tehnika i oblak zadovoljstva

Dobivena tehnikom nano-emulzije pod visokim pritiskom, nova formulacija koja se uglavnom sastoji od vode pomiješana je sa vrlo visokom koncentracijom ulja. Prožet prirodnošću i bez hemijskih solubilizatora, J’adore Parfum d’eau ide ruku pod ruku sa revolucijom zahvaljujući patentiranoj Dior inovaciji.

Raspršen u oblaku, J’adore Parfum d’eau iznenađuje nježnom mliječnom mekoćom omotajuće čahure koja djeluje kao da lebdi u zraku. Tekstura se stapa sa kožom milujućim i postojanim cvjetnim notama. U ovom prirodnom susretu, čini se da koža prepoznaje vodu u savršenoj alhemiji, za trenutnu simbiozu.

Rad na ovoj formulaciji omogućio je da se parfem zamisli na drugačiji način. U završnici ovog neviđenog podviga, ova snažno koncentrirana voda postaje saveznik cvijeća, usavršavajući njihovu ljepotu. Slavi se cvjetni buket J’adore.

Zahvaljujući vodi, tradicionalni triptih sa gornjom bazom srca nestaje, kako bi se napravilo mjesto za kompoziciju koja niti difundira niti projektuje klasične, promjenjive gornje note. Pruža iznenađenje trenutnim svježim cvjetnim mirisom koji se stapa sa kožom, potpuno i postojano. Buket J’adore je preobražen. Direktan i velikodušan, pokazuje se vremenom, kroz nove nijanse prožete prirodnošću.

 

Bliže cvijeću

Zahvaljujući ovoj novoj formulaciji, cvjetovi su senzualni i spontani, osvijetljeni novim milujućim svjetlom. Prekrasna harmonija se razvija oko kineske magnolije i senzualnih akcenata jasmina pomiješanih sa senzualnom ružom. Bez sumnje je prisutna suštinska ljepota J’adorea, prava oda bijelom cvijeću osvježenom zelenim notama.

U srcu J’adore Parfum d’eau, blista dragulj u obliku Nerolija Pays koji proizlazi iz ekskluzivnog partnerstva između Dior parfema i mlade producentice Christelle Archer.

Neroli je mirisno čudo dobiveno parnom destilacijom cvjetova gorke narandže. Bez upotrebe bilo kakvog rastvarača, ovaj proces odvaja vodu cvijeta narandže od eteričnog ulja (Neroli). Poznat kao Pays Neroli, blista u mirisu J’adore Parfum d’eau, naoružan svojom prekrasnom organskom prirodom, kao i jedinstvenim aspektima stvorenim na provansalskom tlu.

Sa ciljem više nego ikada da pomogne u stimulisanju ovog jedinstvenog regiona, kuća Dior je pokrenula ekskluzivno partnerstvo sa Florapolisom, provansalskom domenom koju vodi Christelle Archer. Cijelu svoju plantažu gorke narandže, smještenu na provansalskom tlu, okrenutu prema Sredozemnom moru, ona je rezervisala za Dior. Ova jedinstvena karika u svijetu parfimerije čini Dior jedinom kućom koja trenutno koristi cjelokupnu proizvodnju plantaže gorke naranče.

Christelle Archer s najvećim entuzijazmom govori kako bi opisala nevjerovatan spektakl u vrijeme žetve, kada se strogo organske pamučne i lanene plahte koje je istkala rašire ispod drveća kako bi primili njeno cvijeće. Također je dvostruko oduševljena što opisuje svoj Neroli, kao svjež, blistav, umirujući, a ima i morsku fazu.

Charlize Theron, lice legendarne linije J’adore

Ispred kamere fotografa Jean-Baptiste Mondina našla se Charlize Theron blistavija nego ikada. Ova lijepa plavuša, golom kožom koja je ponuđena parfemu, sa sugestivnim pogledom u očima, prikazuje apsolutnu i prirodnu ženstvenost. Okupana svjetlošću i svježinom, odjevena je samo u zlatnu ogrlicu, kultni dodatak koji je dizajnirala Maria Grazia Chiuri.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.