Natural Beauty by Hamza Kulenović

Hamza Kulenović, mladi fotograf iz Bihaća, ljubav prema fotografiji gaji godinama i kaže kako mu je danas dan nezamisliv bez fotoaparata. Modna fotografija je ono što ga najviše zanima, a u svojim radovima najviše želi prikazati prirodnu, netaknutu ljepotu žene.

 

Uvijek sam smatrao da moda prolazi i ostavlja značajan trag na čovjeku. Nekada trendovi postaju naglašeniji, pa jednostavno od nas traže da budemo ono što nismo. Ponekad sebi i pomalo ne želim priznati, ali trendovi me i ne zanimaju toliko. Ono što najviše želim je da u svoje fotografije unesem sebe. Kada sam gledao razne editoriale, beauty kampanje i naslovnice magazina, najviše mi je smetala sva ta iskrivljena slika ljepote koju nam svijet servira. Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu. Pa tako sam odlučio i ja. Kroz svoj rad sam naučio da je sve prolazno, samo prava ljepota nikad ne blijedi, rekao je Hamza Kulenović.

 

Nedavno se ispred fotoaparata našla njegova prijateljica Lejla Šiljdedić. Kako bi dodatno naglasio njenu prirodnu ljepotu fotografirao je u prirodnom ambijentu u okolici Bihaća.

 

hamza-kulenovic-1 hamza-kulenovic hamza-kulenovic-2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
MATRIX 4: RESURRECTIONS dolazi 22. decembra ove godine