Galaxy Buds2 Pro donosi poboljšani ambijentalni zvuk za osobe sa poteškoćama sa sluhom

Release Date
19/06/2023

Bilo da se radi o slušanju vaše omiljene muzike ili jednostavnom ugađanju sebi, Galaxy Buds2 Pro nudi ultimativni zvuk za svakoga. Uvođenjem novog poboljšanog ambijentalnog zvuka (Ambient Sound), Samsung kontinuirano pomaže onima koji imaju poteškoće sa sluhom da bolje uživaju u zvukovima koji ih okružuju.

 

Čine tehnologiju dostupnijom i inkluzivnijom

Prethodno dostupna na tri nivoa prilagođavanja, ažurirana Ambient Sound funkcija, koja korisnicima daje mogućnost da slušaju i budu svjesni svoje okoline, sada dodaje dva dodatna nivoa, nudeći pet stepena pojačavanja i pružajući prednosti poboljšanog sluha za još više korisnika.

Kako bi se procijenila efikasnost funkcije, kliničko ispitivanje provela je Laboratorija za slušne aparate i istraživanje starenja Univerziteta u Iowi. Njihovo istraživanje je zaključilo da Galaxy Buds2 Pro značajno poboljšavaju percepciju govora kod osoba sa blagim do umjerenim gubitkom sluha. Slično ispitivanje koje je proveo Samsung Medical Center također je pokazalo da bi Galaxy Buds2 Pro mogao biti efikasan alat za pomoć osobama sa blagim do umjerenim gubitkom sluha da bolje komuniciraju na tihom mjestu.

Audio prilagođavanje na novom nivou

Uz ovu poboljšanu funkciju, korisnici Galaxy Buds2 Pro također mogu fino podesiti svoje postavke ambijentalnog zvuka za razne potrebe. Korisnici mogu podesiti glasnoću s lijeve i desne strane, kao i prilagoditi svoj raspon tonova ambijentalnog zvuka od tihog do čistog u pet različitih stepena. Osim toga, ambijentalni zvuk može se prilagoditi uhu korisnika putem karakteristike Adapt Ambient Sound, što omogućava još veću jasnoću u pomaganju korisnicima da bolje čuju svijet oko sebe.

– Uzbuđeni smo što smo korisnicima predstavili novu poboljšanu funkciju pristupačnosti Galaxy Buds2 Pro, rekao je Han-gil Moon, master i rukovodilac Advanced Audio Laba, MX Business u kompaniji Samsung Electronics. Samsung će nastaviti da radi kako bi pomogao svakom korisniku da doživi najbolji mogući zvuk bilo kada i bilo gdje sa svojim Galaxy Buds2 Pro.

 

Dostupnost

Poboljšana Ambient Sound funkcija postepeno će se objavljivati ​​na Galaxy Buds2 Pro putem ažuriranja softvera u narednim sedmicama. Funkcija je već dostupna na našem tržištu i pozivamo vas da je isprobate.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Maja Milinković predstavila novu pjesmu ‘Não há fado sem saudade’