Pogledajte Sarajevo iz drugog ugla u novom spotu grupe InTheRoom

Sarajevski instrumentalni eksperimentalni bend InTheRoom predstavio je javnosti spot za svoju pjesmu Kölsch, koji je ujedno i najava njihovog nadolazećeg albuma. Režiju i montažu spota potpisuje sarajevski, više puta nagrađivani fotoreporter Midhat Poturović, a pjesma je snimana u Old Mikefild studiju. Pjesmu je producirao Nedim Zlatar zajedno sa članovima benda. Spot sniman na lokacijama u, i oko Sarajeva, kroz savršenu fotografiju prikazuje ovaj grad iz sasvim novog ugla.

 

– S obzirom na to da je pjesma instrumentala ideja nam je bila da video napravimo u stilu svojevrsnog intermezza, pa je saradnja sa našim prijateljem Midhatom, koji je inače vrhunski fotograf bila sasvim logična, kažu iz benda.

 

InTheRoom je projekt četvorice muzičara koji djeluje već nekoliko godina. Do sada su objavili jedan EP i zabilježili brojne nastupe u regiji, ali i nekim evropskim zemljama.

 

Pjesma Kölsch objavljena je sredinom novembra ove godine na prvoj kompilaciji sarajevske digitalne izdavačke kuće Podmornica koja nosi naziv Ispod površine. Kompilacija koja sadrži samo domaće autore, privukla je u protekle dvije sedmice veliku pažnju domaće i regionalne muzičke javnosti.

 

Na prvu kompilaciju uvršteni su autori: Indigo, Hibrid, Kolateral, InTheRoom, Bridgebanks, Jaddah, Melika Hadzic, S.P.O.J., Collision, FireWire, Ensar Sulejmanagic, Miran Kostic, Guruforg, Poket Coffee.

 

 

Kompilacija se može poslušati na Youtube i Soundcloud, a dostupna je i na svim digitalnim prodavnicama i servisima kao što su: Spotify, Deezer i iTunes.

 

Podmornica je poznata kao podetiketa Submarine Vibesa, domaće izdavačke kuće elektronske muzike koja je u protekle 4 godine objavila više od 70 izdanja kroz koja je predstavila više od 150 producenata iz cijelog svijeta. Podmornica kao digitalni label postoji već drugu godinu sa ciljem promovisanja domaćih nezavisnih i eksperimentalnih muzičara i njihovih projekata koji se ne oslanjaju isključivo na klupsku plesnu muziku, nego inspiraciju traže u preplitanju različitih žanrova.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Quentin Tarantino i Uma Thurman razgovali o trećem dijelu filma KILL BILL