Pozorišna predstava DAME BIRAJU slavi petu godišnjicu!

Jedna od najgledanijih i najzabavnijih predstava u regiji Dame biraju, u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatara, koja se bliži svom 300. izvođenju, uz ogroman uspjeh u cijeloj regiji, slavi svoju petu godišnjicu.

 

Sjajna glumačka ekipa, koju čine najperspektivniji bh. glumci, već je postala pravi miljenik naše publike, ali i publike širom regije. Predstava na koju se gledateljice i gledatelji vraćaju po nekoliko puta, na kojoj se nerijetko dogodi i prava stadionska atmosfera postala je sinonim za urnebesnu komediju. O kvalitetu i simpatijama publike prema ovom pozorišnom komadu govori i činjenica da su karte za najavljena gostovanja uvijek u potpunosti rasprodana.

 

Dame biraju (1)

Komedija prati sudbinu petorice mladića koje zatičemo u dokolici, besparici i letargiji. Oni svoje egzistencijalne probleme pokušavaju riješiti kroz posao stripera u noćnom klubu. I tako počinje njihova priča puna uspona i padova. Pripremajući se za nastup suočavaju se sa svojim strahovima, društvenim normama, ali i željom za uspjehom. Predstava obiluje plesnim tačkama, osobenim karakterima protagonista, a sve to začinjeno je kvalitetnim bosanskohercegovačkim humorom, koji nije sam sebi svrha, nego pogađa u srž društva i okolnosti u kojima živimo.

 

Dame biraju je od petka na mini turneji po Hrvatskoj, gdje su gostovali u Zagrebu i Šibeniku. A odmah nakon toga slijedi i mini turneja po BiH; Tuzla 13. mart – BKC, Mostar 14. mart – Kosača i Zenica 15. mart – BNP. Zato osigurajte svoje mjesto u gledalištu na vrijeme.

 

Dame biraju (11)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovacije na svjetskoj premijeri filma DINA u Veneciji