Predstava BRAŠNO U VENAMA ponovo na sceni SARTR-a

Release Date
14/12/2022
fotografija
Velija Hasanbegović

Nakon duže pauze, 16. i 17. decembra,  na sceni SARTR-a će ponovo biti izvedena višestruko nagrađivana predstava, u režiji Borisa Liješevića, rađena prema tekstu Igora Štiksa Brašno u venama.

Brašno u venama je predstava o porodici koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susreće u jednom gradu, jednom stanu, jednoj noći. Ovo je ujedno i praizvedba teksta koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Drama povratka, susreta, progovaranja, krivice, prevazilaženja, raspleta i  pomirenja.

Uloge u predstavi ostvaruju Miki TrifunovKaća DorićIzudin BajrovićAdmir GlamočakSelma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić. Produkciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.