Predstava BRAŠNO U VENAMA ponovo na sceni SARTR-a

Datum objave
14/12/2022
fotografija
Velija Hasanbegović

Nakon duže pauze, 16. i 17. decembra,  na sceni SARTR-a će ponovo biti izvedena višestruko nagrađivana predstava, u režiji Borisa Liješevića, rađena prema tekstu Igora Štiksa Brašno u venama.

Brašno u venama je predstava o porodici koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susreće u jednom gradu, jednom stanu, jednoj noći. Ovo je ujedno i praizvedba teksta koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Drama povratka, susreta, progovaranja, krivice, prevazilaženja, raspleta i  pomirenja.

Uloge u predstavi ostvaruju Miki TrifunovKaća DorićIzudin BajrovićAdmir GlamočakSelma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić. Produkciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Osim što je bio sjajan muzičar, DAVID BOWIE je bio i odličan slikar