Maja Knez: Novo ime bh. modne scene

Jučer smo vam predstavili novo ime na bh. modnoj sceni, mladog dizajnera iz Doboja, Anđelka Kasera, a danas predstavljamo mladu dizajnericu iz Dervente, Maju Knez.

 

Maja je predstavila kolekciju namijenjenu ženama i inspirisanu norveškim filmom Seventh Seal, Ingmara Bergmana. Kolekcija je nastala poigravanjem elemenata koji se provlače kroz film poput odjeće određenih uloga kao i šahom i šahovskim figurama. Izrađena je od kombinacije materijala kepera, pamuka, likre i kože, a boje koje dominiraju su crna, bijela i bež, sa detaljima printa na pojedinim dijelovima odjeće.

 

Seventh Seal predstavlja snažnu i samouvjerenu ženu koja ide korak ispred svog vremena i zna šta želi.

 

Maja Knez (1)

 

Maja Knez je rođena u Derventi. Završila je Fakultet za Umetnost i Dizajn, smjer Odevanje i tekstil u Beogradu 2009. Učestvovala je na nekoliko fakultetskih izložbi, na izložbama u Derventi i Novom Sadu kao i na brojnim prodajnim izložbama. Iza sebe ima četiri kolekcije kao i nekoliko revija: Banja Luka Fashion Fair 2012, Split Europe Future Fashion 2012, Beograd Young Walk 2013, Beograd Dani Japana 2013, Split City Fashion 2013. Od 2009. se bavi i izradom unikatnih modnih dodataka.

 

Maja Knez (3) Maja Knez (4)

 

Foto_Senja Vild

Model_Isidora Joković

Make up_Jana Škobić

Hair_Ucha Hair

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nekoliko dobrih razloga zašto trebate posjetiti Toronto