Maja Knez: Novo ime bh. modne scene

Jučer smo vam predstavili novo ime na bh. modnoj sceni, mladog dizajnera iz Doboja, Anđelka Kasera, a danas predstavljamo mladu dizajnericu iz Dervente, Maju Knez.

 

Maja je predstavila kolekciju namijenjenu ženama i inspirisanu norveškim filmom Seventh Seal, Ingmara Bergmana. Kolekcija je nastala poigravanjem elemenata koji se provlače kroz film poput odjeće određenih uloga kao i šahom i šahovskim figurama. Izrađena je od kombinacije materijala kepera, pamuka, likre i kože, a boje koje dominiraju su crna, bijela i bež, sa detaljima printa na pojedinim dijelovima odjeće.

 

Seventh Seal predstavlja snažnu i samouvjerenu ženu koja ide korak ispred svog vremena i zna šta želi.

 

Maja Knez (1)

 

Maja Knez je rođena u Derventi. Završila je Fakultet za Umetnost i Dizajn, smjer Odevanje i tekstil u Beogradu 2009. Učestvovala je na nekoliko fakultetskih izložbi, na izložbama u Derventi i Novom Sadu kao i na brojnim prodajnim izložbama. Iza sebe ima četiri kolekcije kao i nekoliko revija: Banja Luka Fashion Fair 2012, Split Europe Future Fashion 2012, Beograd Young Walk 2013, Beograd Dani Japana 2013, Split City Fashion 2013. Od 2009. se bavi i izradom unikatnih modnih dodataka.

 

Maja Knez (3) Maja Knez (4)

 

Foto_Senja Vild

Model_Isidora Joković

Make up_Jana Škobić

Hair_Ucha Hair

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
ART BY TEA: Rukom oslikana kolekcija inspirisana djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija