U Sarajevu otvorena izložba fotografija ‘VandalismART’ autora Nedžada Isića

Datum objave
04/09/2021
fotografije
FBL

U Sarajevu u galeriji Centra za kulturu u Jelićevoj ulici sinoć je otvorena izložba fotografija VandalismART autora Nedžada Isića, koja prikazuje grafite kao primjerke umjetničkih djela uslikanih Isićevim objektivom u više gradova Evrope.

Postavka je otvorena za posjetitelje do 10. septembra. Isićev cilj je približiti publici navedenu vrstu tzv. ulične umjetnosti i ujedno, zahvaljujući fotografiji, ostaviti trag i spasiti odabrane grafite od zaborava, budući da često bivaju uništeni ili jednostavno prekrečeni.

Tokom večerašnjeg otvorenja izložbe, autor je rekao da je sve krenulo slučajno, od slikanja grafita koji su zavrijedili njegovu pažnju, prvo u kvartu u kojem je živio u Sarajevu, do onih ovjekovječenih objektivom u drugim zemljama odnosno gradovima – Lisabonu, Berlinu, Bordou, Beogradu.

Izložba se sastoji od 39 Isićevih fotografija. Autor je u katalogu naveo i autore grafita te crtice iz njihovog rada, dok su iz Centra za kulturu kazali da prvi put ugošćuju postavku te vrste.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Epica, Jenner i još 23 benda donose žestoki gitarski zvuk na EXIT!