Visit Konjic i USAID Turizam predstavili novoizgrađeni Outdoor Centar

Release Date
20/07/2023

Grad Konjic i njegova okolina nastavljaju se razvijati u jedan od najznačajnijih regionalnih centara avanturističkog turizma! Posljednji dodatak avaturističkoj infrastrukturi Konjica je prva trening platforma za Via Ferrattu u Bosni i Hercegovini i umjetna stijena za penjanje sa visećim mostom, koji su uz podršku Vlade SAD-a izgrađeni u Visit Konjic Outdoor Centru, u dolini Bijela u podnožju planine Prenj. Bogatijom ponudom produžava se boravak internacionalnih posjetitelja u Konjicu i Bosni i Hercegovini te osigurava održivost i pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu.

Gosti koji dolaze na rafting, planiranje ili biciklizam u Konjicu odluče se probati nešto novo, a to je penjanje i Via Ferratta, to su sportovi koji postaju sve popularniji u BiH i svijetu, izjavila je Amela Bubalo, suvlasnica agencije Visit Konjic.

Pored nove infrastrukture, agencija Visit Konjic razvila je i nove, inovativne ture kao što su kampiranje, teambuidling ili škola u prirodi koje već privlače pažnju domaćih i međunarodnih turista.

Drago mi je da smo u naše ponude mogli već ovu sezonu ponuditi dodatno dan-dva više za internacionalne goste koji doalze iz Velike Britanije, to je novo tržište na koje smo ponosni jer upravo u saradnji s projektom USAID Turizam imali smo priliku organizirati nekoliko fam tripova u posljednjih godinu dana, i pozitivni rezultati se već vide u ovoj 2023. godini, dodala je Amela Bubalo.

U idućih nekoliko godina, planirano je postepeno proširenje Visit Konjic Outdoor Centra, uz izgradnju bungalova, glamping zone i drugih sadržaja, kako bi Konjic zauzeo svoje mjesto među vodećim svjetskim destinacijama za avanturistički turizam.

Visit Konjic jedan je od 22 turistička poduzeća u Bosni i Hercegovini koja su dobila bespovratna sredstva projekta USAID Turizam, kao dio napora da se Bosna i Hercegovina pozicionira među najživopisnije i najatraktivnije globalne turističke destinacije. Ovaj projekt nije samo obogatio iskustvo avanturističkog turizma, već je imao i pozitivan socio-ekonomski utjecaj, direktno potičući povećanu lokalnu prodaju i potražnju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Šta sve znamo o novoj seriji ‘House of the Dragon’, prednastavku serije ‘Game of Thrones’