Aprilsko izdanje talijanskog Vogue magazina ima simboličnu naslovnicu

Uobičajeno je da naslovnice Vogue Italia, kao i većinu modnih magazina krase poznati modeli i glumice, ali ovaj mjesec su se urednici zbog pandemije koronavirusa koja je posebno teško pogodila Italiju odlučili za nešto drugačije. Za naslovnicu aprilskog izdanja izabrali su praznu bijelu naslovnicu na kojoj se osim imena magazina i mjeseca u kojem izlazi ne nalazi ništa.

 

– U svojoj dugoj historiji koja se proteže na više od stotinu godina, Vogue je prošao kroz ratove, krize, terorističke napade. Njegova plemenita tradicija je da nikad ne gleda na drugu stranu. Prije nešto manje od dvije sedmice trebali smo printati izdanje koje smo planirali neko vrijeme i koje je uključivalo i L’Uomo Vogue. No sad govoriti o bilo čemu drugom, dok ljudi umiru, a liječnici i medicinske sestre riskiraju svoje živote te se svijet zauvijek mijenja, nije u DNK Voguea Italia. Zbog toga smo spremili svoj prvotni projekt i krenuli ispočetka. Odluka da prvi put u našoj historiji štampamo potpuno bijelu naslovnicu nije zato što je nedostajalo slika – upravo suprotno. Odabrali smo je jer bijela boja simbolizira brojne stvari u isto vrijeme, poručio je urednički kolegij predvođen glavnim urednikom Emanueleom Farnetijem.

 

https://instagram.com/p/B-r-8mxqzXk/

 

Bijelo je prije svega poštovanje. Bijelo je ponovno rođenje, svjetlost nakon tame, zbroj svih boja. Bijela je boja uniforme koju nose oni koji su svoj život stavili na prvu liniju kako bi spasili naše. Predstavlja prostor i vrijeme za razmišljanje, kao i za šutnju. Bijelo je za one koji ovo prazno vrijeme i prostor ispunjavaju idejama, razmišljanjima, pričama, stihovima, glazbom i brigom za druge. Bijela nas podsjeća na vremena nakon krize 1929. godine kad je ova besprijekorna boja prevladavala na odjeći kao izraz čistoće u sadašnjosti i nade u budućnosti. I iznad svega, bijelo nije predaja, već prazan list koji čeka da bude ispisan, naslovna stranica nove priče koja upravo treba započeti”, dodali su, pojasnili su i što za njih bijela boja znači.

 

Vogue Italia će biti u prodaji od 10. aprila 2020.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na DOWNLOAD GERMANY festival dolaze Slipknot, Amon Amarth, Volbeat, Kreator i The Prodigy