BOOKVALNO sketchbooks će probuditi vašu kreativnost

– Bookvalno notesi nastali su iz potrebe, jer je neko vrijeme zaista bilo teško naći u knjižarama ikakav notes tačnije sketchbook, sa praznim stranicama. Zatim je došao rođendan djevojci i odlučio sam za nju napraviti prvi notes, kada sam vidio rezultat, odlučio sam i sebi napraviti jedan, priča za naš portal Tuzlak Muris Halilović, tvorac brenda Bookvalno.

 

To je rezultiralo neobičnom potragom za idejama. Naime, u to vrijeme Muris je ostao bez posla, pa je pokušao doći na ideju kako samo pokrenuti nešto. Svaki dan bi se vozio autobusom koristeći to vrijeme za razmišljanje i zapisivanje ideja. Njegovo skiciranje u autobusu primjetila je prijateljica, kojoj se dopao sketchbook (misleći da ga je negdje kupio).

 

Astronotes
Astronotes

– Kada sam predložio da napravim i njoj jedan, shvatio sam da je upravo to ideja koju sam tražio. Tako je došla prva ilustracija na unutrašnjoj strani notesa “čovjeku kojem je došlo iz guzice u glavu”, kako se još u narodu kaže. I tako je nastalo prvo ime za notes The Creative Ass Sketchbook, pa kako sam bio ponosan na sebe što sam bio “pametan”, uslijedio je i drugi prozivod The Smart Ass Notebook. Kako mi je bila želja podstaknuti kreativnost kod korisnika, shvatio sam to bukvalno i ime za brend je došlo prirodno Bookvalno, prisjeća se Muris. 

 

Bookvalno će u narednom periodu da više radi na custom made omotima kao i na sadržaju notesa, a cilj je da se izbace standardni rokovnici iz igre.

 

BookvalnoBookvalno1

Wear Wolf 

 

Muris trenutno sarađuje sa različitim brendovima, kao što je i modni brend Wear Wolf, pa je izašla i limitirana verzija Wear Wolf Notebook, tu je i saradnja sa Sarajevo Science Fiction Clubom na izradi Time Capsule Notebooka, također, sarađuje i sa nekoliko nezavisnih umjetnika (izrada notesa je u toku). Pored klasičnog pakovanja Creative&Smart Ass, postoji i Astronotes.

 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Milena Mrazović, prva bh. novinarka i urednica, dobila mural u Sarajevu