U prvom broju FBL magazina čitajte…

Sljedeće sedmice svjetlo dana ugledat će prvi broj FBL magazina. Pripremili smo vam mnoštvo sadržaja iz svijeta mode, ljepote, kulture i svih ostalih zanimljivih malih stvari.

 

Na prvom broju radio je naš FBL tim. Na tekstovima i brojnim intervjuima radili su Masha Durkalić, Emina Saletović, Vladan Gavrić, Savo Drakulić i Ena Kukić, fotografkinja Vanja Lisac, make-up artistica Maja Koristović-Talović, frizeri Eldin Nuhić i Đani Zuhrić, stilistica Hatidža Nuhić uljepšali su fotografije, a da sve to još ljepše izgleda pobrinuo se dizajner i suvlasnik magazina Damir Hrnjičić.

 

Na našu prvu naslovnicu imali smo čast staviti glumca i reditelja Albana Ukaja, koji inače rijetko daje intervjue, međutim, pristao je govoriti ekskluzivno za prvi broj FBL magazina o predstavi Romeo i Julija, o tome zašto je izašao iz tog projekta, o njegovom novog kratkom filmu Kali i o novoj ulozi, ulozi oca.

 

Alban Ukaj
fotografija_Vanja Lisac, styling_Hatidža Nuhić, make-up_Maja Koristović-Talović, frizura_Đani Zuhrić / Gianni’s Barbershop, košulja i leptir mašna_Cacharel / BBI Centar, Sarajevo

 

Kako je nedavno završen i 21. Sarajevo Film Festival očekuju vas stranice posebno posvećene crvenom tepihu na kojem smo imali čast upoznati i stilistkinju kineskog izdanja Harper’s Bazaara i urednicu T Magazinea, Luciu Liu, koja je u Sarajevo došla u pratnji supruga Rana Huangua, koji je ovogodišnji dobitnik stipendije Fondacije Katrin Cartlidge.

 

lucia liu - givenchy  saint lauret
fotografija_Vladan Gavrić

 

Tu je i odličan tekst Emine Saletović o modnoj kritici koja je danas pretvorena u hod po jajima zahvaljujući krhkom egu mnogih dizajnera, koji je sveo ovu profesiju na puko opisivanje odjevnih predmeta uz neargumentovano glorificiranje modnih kuća, te tekst o Martinu Margieli, jednom od najkontroverznijih umjetnika današnjice.

 

Dva odlična editorijala, jedan je radila Vanja Lisac u saradnji sa dizajnericom Neirom Sinanbašić,  a drugi Mario Ilić sa dizajnericom Norom Krepart.

 

Vanja Lisac
fotografija_Vanja Lisac, frizura_Ensar Dervišbegović, make-up_Maja Koristović-Talović

 

Dobili smo i ekskluzivni intervju od kuće Dior sa Johhnyjem Deppom koji je postao zaštitno lice novog Diorovog mirisa koji je kreirao niko drugi do François Demachy, poznati perfimer brenda. Depp se tako pridružio Dior parfemskim flmskim ambasadorima među kojima se nalaze Jude Law, te Robert Pattinson, ali i glumice Natalie Portman i Charlize Theron.

 

johnny-depp
fotografija_Dior

 

Na stranicama ljepote ćete moći pročitati koji su to najbolji parfemi za jesen, te beauty savjete Lauren Andersen i predstavljamo vam nove make-up stvarčice koje su došle na police parfimerija u Bosni i Hercegovini.

 

chanel

 

Aleksandar Brezar, Enis Čišić i Boris Stapić ispričali su nam kako su se pripremali za adaptacije priča Karima Zaimovića, pozirali nam, a Enis i Boris su ekskluzivno crtali za naš magazin.

 

FBL_stripBoris
fotografija_Vanja Lisac / ilustracija_Enis Čišić i Boris Stapić

 

Tu su i Amila Terzimehić i Emir Fejzić sa svojim plesnim teatrom.

 

Amila&Emir (27 of 31)
fotografija_Vanja Lisac / kosa_Eldin Nuhić – EN studio / make-up Maja Koristović-Talović

 

Jim Marshall govori o svojim fotografijama, o tome kako one nastaju, o društvenim mrežama, aktivizmu i sarajevskoj fotografskoj sceni, književnik Boris Lalić o svojoj vječnoj ljubavi sa knjigom, a Mihael Prosen, frotmen benda Nord o tome šta za njega znači Jelen DemoFest.

 

Jim Marshall
Jim Marshall / fotografija_Vanja Lisac
Boris Lalić / fotografija Vanja Lisac
Boris Lalić / fotografija Vanja Lisac, frizura_Đani Zuhrić / Gianni’s Barbershop

 

 

U prvom broju čeka vas i odličan osvrt Save Drakulića na novi dokumentarni film Cobain: Montage of Heck, nevjerovatne fotografije Jože Suhadolnika, koji je fotkao pankersku scenu u bivšoj Jugi i koje nam je rado ustupio.

 

fotografija_Jože Sudadolnik
fotografija_Jože Sudadolnik

Dayna Grant ekskluzivno za FBL govori o tome kako je biti kaskaderka i dublerica Charlize Theron i o snimanju filma Mad Max: Road Fury. Razgovarali smo i sa Peterom Sundejom, suosnivačem The Pirate Bay stranice, kojeg smo upoznali na Spark.Me konferenciji. Tu je i Yana Davydova, street style fotografkinja i saradnica magazina Vougue Russia i Harper’s Baazara.

 

Očekuje vas i posebna reportaža sa EXPO festivala koju je pripremila Ena Kukić. Tu su i auto i tech stranice  + program Jazz Festa Sarajevo, program MESSa i Festivala ulične umjetnosti. 

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ceLaDQOv6EY[/youtube]

 

Nadamo se da će vam biti zanimljivo čitati naših prvih 200 strana, očekujemo vaše komentare nakon što pročitate magazin.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Emir Alagić/DJ Soul: Mala historija FmJam Države