Chris Dale prodaje raritete na eBayju, novac donira djeci BiH

Chris Dale, basista benda Brucea Dickinsona, bendova Tank, Atom Seed i mnogih drugih, a bh. javnosti najpoznatiji po filmu Scream For Me Sarajevo, uspješnom dokumentarcu koji je ispričao priču o dolasku Dickinsona i benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine i njihovim doživljajima u glavnom gradu BiH te ratne godine, prodaje putem eBaya originalni postere sa tog sarajevskog koncerta.

– Ponovno sam pokrenuo jednu od onih dobrotvornih aukcija za pomoć Our Kids Foundation koja pomaže socijalno ugroženoj djeci u Bosni. Ovaj put prodajem originalne postere sa sarajevskog koncerta Brucea Dickinsona iz 1994. godine, napisao je na svom Facebook nalogu.

 

poster scream for me sarajevo

 

Chris Dale je 2018. godine odlučio veliki dio svoje privatne rock’n’roll kolekcije staviti na eBay, a sav novac koji skupi uplaćuje fondaciji koja pomaže djeci i mladima u Bosni i Hercegovini, pogotovo onoj socijalno ugroženoj i djeci sa poteškoćama u razvoju i invaliditetom.

Na ideju je došao prilikom jednog boravka u Mostaru gdje je sreo Russa Wiltshirea iz Our Kids Foundation, koja radi na pomoći djeci slabog imovinskog stanja i djeci i tinejdžerima sa posebnim potrebama u Sarajevu i Mostaru. Ovaj muzičar i kolumnista iz Velike Britanije na eBay je stavio mnoštvo majica, dresova, kačketa i mnogih drugih asesoara iz privatne kolekcije, a kompletan iznos uplaćuje se u fond Our Kids Foundation.

 

Ukoliko želite imati poster sa koncerta Brucea Dickinsona u Sarajevu i tako pomoći socijalno ugoženoj djeci pridružite se aukciji na eBayu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.