Anđeo uništenja

HNK Mostar donosi raznovrstan program u martu

Datum objave
28/02/2022

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru prvi proljetni mjesec u znaku je dinamičnog repertoara. Gledatelji će imati priliku vidjeti starije uspješnice, kao i nove predstave te jednu premijeru.

Prva sedmica marta, u četvrtak 3. 3. i petak 4. 3. na rasporedu su reprizne izvedbe Anđela uništenja, predstave nastale u koprodukciji HNK Mostar i Sarajevskog ratnog teatra (SARTR). Predstava je to koja govori o pokolju 200 Židova u austrijskom dvorcu Rechnitz pred kraj Drugog svjetskog rata, a nastala je prema dramskom tekstu nobelovke Elfriede Jelinek. Dinamični dijalozi, sjajna glumačka postava i tematika odnosa prema zločinima čine ovaj komad itekako aktualnim.

Ja od jutra nisam stao, koja je odlično primljena od publike, na repertoaru je u utorak, 8.3. i  četvrtak, 31. 3. 2022. godine. S ovom predstavom HNK Mostar gostuje na festivalu u Bursi (International Bursa Balkan Fest) 16. 3. 2022. godine. Međunarodni je to festival na kojem ove godine gostuju predstave iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Turske.

Sada već kultni Identitluk na repertoaru je 10. 3., a dan nakon igra u Narodnom pozorištu Mostar. Jubilarna, pedeseta izvedba ove predstave zakazana je za 28. 3. 2022.

Kazalište Marin Držić iz Dubrovnika gostuje na sceni HNK Mostar 15. 3. 2022. godine s predstavom Tramvaj zvan žudnja. Kultni je to komad Tennesseeja Williamsa o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka, ostavlja aristokratsko okruženje i pronalazi utočište sa sestrom Stellom i njenim mužem Stanleyem Kowalskim u trošnom stanu u New Orleansu. Režiju potpisuje Paolo Tišljarić.

Atraktivna predstava sa zanimljivim vizualnim, muzičkim i koreografskim sadržajima Isus, sin čovječji, prema istoimenom djelu Halila Džubrana bit će izvedena 22. 3. 2022. godine.

Nova predstava Ženski razgovori, koja se temelji na istoimenoj, antologijskoj knjizi beogradskog književnika i novinara Duška Radovića, bit će premijerno izvedena u petak 25. 3., a reprizne su izvedbe 26. i 27. 3. 2022. godine. Promatrajući muški svijet iz ženske perspektive Radović je našao uspješan balans između smijeha i gorčine, što je redateljici Biljani Čakić omogućilo da unese vedrinu na scenu. U predstavi igraju Nikolina Marić, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Miro Barnjak.

Sve izvedbe počinju u 20 sati. Ulaznice je moguće rezervirati pozivom na broj 036/446 024 ili slanjem poruke putem FB Messengera ili Instagram Directa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte kako izgleda napušteno mjesto na kojem se snimala saga STAR WARS