Humus, najzdraviji namaz na svijetu, stigao na bh. tržište

Humus, bliskoistočni delikates od leblebija, susamove paste, limunovog soka i bijelog luka, sve popularniji i na Balkanu, od nedavno je prisutan i na tržištu Bosne i Hercegovine.

 

Posljednjih godina u svijetu vlada potpuna opsesija humusom, koji je zahvaljujući savjetima nutricionista ušao na velika vrata u svakodnevnu ishranu ljudi. S obzirom na to da sva četiri sastojka humusa predstavljaju izvor važnih nutrijenata, jasno je zašto je ovaj namaz dobio epitet najzdraviji namaz na svijetu i zašto ga sve više nutricionista preporučuje u svakodnevnoj ishrani.

 

ribella-humus

 

Kako, ipak, još uvijek veliki broj ljudi nije upoznat sa svim kvalitetima ovog jela, u hotelu Evropa je priređeno druženje za predstavnike medija i blogere pod nazivom #VolimHumus, čiji je domaćin bila voditeljica Erna Saljević, a na kojem je bilo govora o tome šta je humus i kako se sve može kombinovati u pripremi različitih jela.

 

Ovo druženje priredili su predstavnici kompanije DTD Ribarstvo iz Srbije, koja je na tržište Bosne i Hercegovine prvi put plasirala humus pod brendom Ribella – delikates visokog kvaliteta, biljnog porijekla, bez glutena, aditiva i vještačkih boja koji, osim u Srbiji, uspješno prodaju u Makedoniji i u Hrvatskoj.

 

Veliko nam je zadovoljstvo što smo prvi plasirali zdravi namaz na tržištu u Bosni i Hercegovini i što na ovaj način predstavljamo javnosti svjetske kulinarske trendove. U Srbiji je humus naišao na odličan prijem kod potrošača, a sigurni smo da će i potrošači u BiH prepoznati kvalitet ovog zdravog delikatesa te ga koristiti u svakodnevnoj ishrani, izjavila je Ana Luković, predstavnica kompanije DTD Ribarstvo.

 

Ljubitelji ovog namaza smatraju da je najveća ljepota konzumiranja humusa u – jednostavnosti. Čak i sendvič koji čini komad crnog ili integralnog hljeba namazanog humusom, uz komad nekog svježeg povrća, predstavlja ukusan i zdrav obrok. Može se jesti uz pita hljeb ili tortilje, komade sirovog povrća, a može biti namaz, umak, prilog uz jelo ili preliv za salatu.

 

humus-ribella

 

Na druženju sa novinarima i predstavljanju proizvoda, nutricionista Amela Ivković O’Reilly istakla je da je humus, zahvaljujući leblebijama, odličan izvor proteina i vlakana kao i da ima nizak glikemijski sastav, pa bitno utiče na smanjenje nivoa šećera i holesterola u krvi.

 

Ovo jelo dokazano sadrži visok nivo minerala, i to željeza, kalcijuma i magnezijuma, a istraživanja pokazuju da je koristan kao regulator nivoa šećera i masti u krvi, rekla je nutricionistkinja Amela Ivković O’Reilly.

 

Na tržištu Bosne i Hercegovine Ribella Hummus prisutan je u tri okusa: natural (osnovni), sjemenke tikve i pikant. Ribella Hummus proizvodi mogu se nabaviti u bolje snabdjevenim supermarketima u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i u Tuzli.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovako izgleda seks iza MRT skenera