KAWA predstavlja izložbu fotografija prirodnih pejzaža i ptica autora IVANA RAMADANA

Release Date
08/04/2024
fotografije
Ivan Ramadan

U petak, 12. aprila u 18:00h u prostoru KAWA u Sarajevu, bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom Pižonova avlija autora Ivana Ramadana. Na izložbi će biti predstavljene fotografije prirodnih pejzaža i ptica nastale proteklih godina u Bosni I Hercegovini, Islandu i Škotskoj.

Ovo je moja prva samostalna izložba fotografija i posebno mi je drago da ću ih konačno predstaviti na velikim formatima jer zaista izgledaju puno impresivnije nego na sitnom ekranu telefona. Pored mojih filmova i video igara, uvijek sam se bavio i fotografijom i čekao sam pravi trenutak da upriličim jednu izložbu. Mislim da je fotografija komplementarna filmu, animaciji i video igrama, pa mi je prirodno i zanimljivo uvijek biti u potrazi za novim kadrom koji bih uslikao. Posebno su mi dragi surealni pejzaži sa crnim oštrim stijenama koje nalazim na Islandu i Škotskoj ali naravno tu je i bezbroj nevjerovatnih prizora kojima sam svjedočio na planinama Bosne i Hercegovine, kaže nam Ivan Ramadan.

 

U zadnje vrijeme se bavi i fotografijom ptica, pa će ova izložba biti vrlo zanimljiva i ljudima koji se bave slikanjem i promatranjem ptica. Kako Ramadan ističe, bilo je teško odlučiti se koje fotografije ptica uključiti na izložbu, ali smatra da je napravio dobru selekciju i da će gosti izložbe biti iznenađeni kakve sve ptice imamo tu blizu oko nas.

Ulaz je slobodan a na otvorenju će biti upriličen i party na kojem će svirati DJ Antares.

Izložba će biti otvorena do 12. maja 2024.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.