L’Oreal će na VIVA TECHNOLOGY konferenciji predstaviti izuzetne beauty inovacije

Release Date
14/06/2023

L’Oréal i ove godine na najvećoj evropskoj tehnološkoj konferenciji i izložbi Viva Technology u Parizu (Viva Tech, 14. – 17.6. 2023.) predstavlja seriju Beauty Tech inovacija dizajniranih kako bi omogućili ljepotu za sve. Inovacije uključuju pametne i održive beauty novitete i digitalne usluge, kao i dijagnostičke uređaje koji rade na temelju digitalnih podataka – za inkluzivnu, personaliziranu i virtuelnu ljepotu.

Rješenja koja su u središtu pažnje na izložbenom štandu L’Oréala pokazuju stručnost i znanje kompanije u korištenju snage podataka, tehnologije i umjetne inteligencije kako bi potrošači bili bolje informirani i dobili pristup beauty proizvodima i uslugama prilagođenim njihovim specifičnim potrebama.

 – Ove godine na VivaTechu predstavljamo izuzetne Beauty Tech inovacije koje imaju snažan pozitivan učinak, izjavio je Nicolas Hieronimus, izvršni direktor L’Oréal Grupe i dodao: Raspoređivanjem naših resursa u tehnologije koje demokratiziraju pristup pametnijoj i održivijoj ljepoti, omogućujemo svima ravnopravnije uživanje u ljepoti po vlastitim uslovima.

Inkluzivna beauty tech rješenja, dijagnostički alati, personalizacija i održivost

Shu Uemura BROW MAGIC je lagani, ručni elektronički aplikator za šminkanje koji korisnicima omogućava personalizirani izgled obrva kod kuće za nekoliko sekundi i to na temelju prirodnih crta lica i obrva. Koristeći L’Oréal ModiFace AR tehnologiju, Shu Uemura BROW MAGIC skenira lice korisnika i daje preporuke za microblading, mikrosjenčenje ili efekte popunjavanja.

La Roche-Posay SPOTSCAN je uređaj za analizu kože razvijen u saradnji s dermatolozima i namijenjen koži sklonoj aknama i nepravilnostima. Pokrenut umjetnom inteligencijom, SPOTSCAN analizira kožu korisnika i preporučuje personaliziranu rutinu njege.

Giorgio Armani META PROFILERje prvi uređaj takve vrste koji pruža vrlo preciznu dijagnostiku kliničkih znakova starenja kože uključujući UV oštećenja, crvenilo, proširene pore, nedostatak hidratacije i fine bore. Koristi 12 sopstvenih algoritama i bazu podataka od preko 100.000 slika za pružanje uvida zasnovanih na podacima i preciznijiju dijagnostiku.

KERASTASE K-SCAN prvi je optički čitač za kosu i vlasište koji koristi tri vrste svjetla (bijelo, unakrsno polarizirano i UV) za analizu svih tipova kose. Uvid u stanje kose (uključujući gustoću kose, promjer vlakana kose, zdravlje vlasišta i perut) pruža mogućnost odabira adekvatne kombinacije proizvoda, savršeno prilagođene potrebama svakog korisnika.

 

Uz ova rješenja, na VivaTechu će biti predstavljeni i L’Oréal Paris COLORSONIC za bojenje kose kod kuće bez nereda, Maybelline Beauty App makeover, Lancôme HAPTA, ručni, pametni aplikator za šminkanje za korisnike s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku i WATER SAVER iz L’Oréal Professionnel linije koji je do danas napravio uštedu od preko 42 miliona litara vode.

Danas nam tehnologija i nauka omogućavaju ne samo da našim potrošačima ponudimo usluge koje odgovaraju njihovim neispunjenim potrebama, već i da se transformiramo, od istraživanja, preko ljudskih resursa, do proizvodnje ili maloprodaje, a kako bismo dizajnirali budućnost ljepote, rekla je Barbara Lavernos, zamjenica izvršnog direktora zadužena za istraživanje, inovacije i tehnologiju u L’Oréal grupi.

 

L’Oréal pruža priliku mladima kako bi njihove inovativne ideje postale dio budućnosti ljepote

Na ovogodišnjem VivaTechu, L’Oréal će biti domaćin finala 31. Brandstorm takmičenja za studente, s temom Crack the new Codes of Beauty. Ove godine je u ovom jedinstvenom, digitalnom iskustvu učenja učestvovalo rekordnih 92.000 kandidata iz 72 zemlje. U finalu će timovi iz gotovo svih dijelova planete žiriju Brandstorma predstaviti svoje inovacije inspirirane AR, VR, AI i Metaverse tehnologijama. Danas je Brandstorm integriran u nastavni plan i program gotovo 100 univerziteta širom svijeta i akreditiran je od strane EOCCS-a kao online kurs. Pobjednički tim Brandstorma 2023 bit će objavljen 16. juna na VivaTechuu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
THE LOUDEST SILENCE objavio novi spot