LUCID DREAMERS predstavili drugi singl naziva STRONGER THAN LIGHT

Release Date
14/11/2022

Sarajevski muzički projekt Lucid Dreamers nastavlja dalje sa objavljivanjem svojih autorskih kompozicija. Ovaj put je riječ o drugom singlu pod nazivom Stronger Than Light.

Naše lucidne snove smo vizualizirali prvim ranim verzijama Midjourney Artificial Intelligence text-to-image modela, u julu 2022, koristeći metafore iz teksta pjesme kao ulazne komande, dajući mašini potpunu slobodu da je razumije i interpretira na svoj način, kaže nam Emir Saračević.

Za ovaj dio posla se pobrinuo ekspert Davor Vidović.

 

Kao i za prethodni singl Confession, muziku i tekst potpisuje Azra Bulić Saračević koja je i vokal, a bass gitaru, produkciju, mix i mastering odradio je Emir Saračević. Svojim gitarskim vanserijskim vještinama aranžman je upotpunio stalni član ovog projekta Harun Pezo. Genijalnost na bubnjevima kao i na prethodnoj pjesmi ponovo je pokazao Adnan Teskeredžić. Za klavijaturama ovoga puta svoj doprinos dao je mladi i talentovani Armin Jusuframić. Članovi benda zahvalni su i Sanji Kapetanović koja je prva priskočila u pomoć i time doprinijela razvoju pjesme.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjele Dormeo sove