Magični izlog u Splitskoj 84 u Mostaru

Impresivne nijanse ciklama boje od utorka zaustavljaju prolaznike u Splitskoj ulici u Mostaru. Izlog ispred kojeg se zastaje potpisuju arhitektice Nada Komadina i Martina Milićević. O njima smo već pisali kroz djelovanje Fasade, studija za arhitekturu i dizajn. Pored nakita, ilustrirane arhitektonske bojanke, plakata za interijere, dizajna interijera, novi projekt je atraktivni izlog.

 

fasada 1 (1)

 

Birale smo mjesto u gradu za našu ljetnu urbanu instalaciju, Izlog. Nije to izlog u pravom smislu, onaj koji privlači na kupnju…nego mjesto za stati u šetnji koje će vas usporiti, zaustaviti, nasmiješiti. Ovaj prostor u Splitskoj na meti štetača zapravo je jedino mjesto u gradu koje ima dovoljnu udaljenost za privući. Zgrada je Vitićevska, polemizirali smo je li jedna od njegovih projekata za boravka u Mostaru. Parter je projektiran dovoljno širok da se može stati, a djeca slobodno prođirati pored. Zapravo je mala žarišna točka, kojom smo uljepšali i obogatili ulicu. Ovo je još jedan naš mali poklon Gradu Mostaru, jer Fasada i dalje prikazuje motive arhitekture i urbanizma Mostara, kažu dizajnerice Nada i Martina.

 

 

Čarolija u izlozima, ali i neraskidiva veza umjetnosti, mode i arhitekture popularni su u svijetu već dugo. Umjetnička instalacija kod nas? Može! Povezale su ogledala, okvire, srebrni nakit i dizajn. Ova ljetna priča je početak umjetničkih priča koje će nastaviti kroz cijelu godinu, na različitim lokacijama, u saradnji s različitim kreativcima.

 

fasada 1 (3) fasada 1 (5) fasada 1 (6)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Jasmila Žbanić članica međunarodnog žirija 71. Berlinalea