Mladen Ristić predstavio prvi singl ROĐENJE

Release Date
13/06/2023

Prvim singlom Rođenje, Mladen Ristić označava rođenje svoje solo karijere, ali i najavljuje konceptualni album sa sloganom Slušaj film koji izlazi na kraj ljeta i koji će se sastojati od 11 muzičkih komada usko vezanih u jasan i hronološki poredan narativ. Rođenje nam daje uvid u dešavanja nakon prvog dijela priče albuma gdje je glavni junak suočen sa izazovima, te mora donijeti odluku u skladu sa unutrašnjim, ali i vanjskim potrebama.

Pjesma je prožeta veselom energijom i atmosferom, te harmoničnom prirodom kako instrumentalnom tako i vokalnom. Iako su u ovom narativnom momentu glavni likovi fizički razdvojeni, oni pjevaju isti tekst u drugom dijelu pjesme jer se u njihovim glavama formalizuje ista emocija uprkos izazovima koje oboje ponaosob prolaze. Identitet likova još uvijek je misterija, a malo je i poznato o samom konceptu sem činjenice da se radnja dešava u starom Egiptu.

U vizuelnom identitetu učestvuju Damir Grebović kao fotograf, Edin Suljić kao urednik fotografije i promo materijala, te dobojski umjetnik Aleksandar Klopić koji je zaslužan za oslikavanje radnje koja se u pjesmi dešava. Aleksandar Klopić radi i na oslikavanju cjelokupnog albuma.

Aranžman, produkcija, tekst, i miksanje radi Mladen Ristić, a mastering potpisuje FM Mastering. Muzički sastav čine Mladen Ristić (vokal, šargija), Nermina Čizmić (vokal); Amina Halilčević, Đina Perkić, mix, Dženana Kumalić, Denis Bajrektarević, Bakir Memišević (sporedni vokali); Čičak, Jasmin Đulović (perkusije); Larisa Lejla Droce, Malik Isabegovic – Pegla (violine); Vedran Savić (kontrabas).

Na ostatku albuma u raznim umjetničkim oblicima učestvuje više od 50 ljudi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.