New Balance donosi new-school vibe omiljenom klasiku iz devedesetih – modelu 850

Kada su se 1996. godine pojavile na sneaker sceni, patike New Balance 850 bile su ispred svog vremena. Zato i ne čudi što su dizajneri tog brenda odlučili da, u ovoj sezoni, mnogima omiljenom klasiku iz devedesetih daju new-school cool vibe. Kada to kažemo na umu prije svega imamo upečatljive kombinacije boja u kojima se on može pronaći, a koje mu prvobitno nisu bile svojstvene.

 

Sa spojem prevrnute kože, sintetičkog i prozračnog mrežastog materijala na gornjištu, koji je upotpunjen reflektujućim detaljima na peti i prednjem dijelu patika, nove New Balance 850 Retro Bring Back definitivno privlače pažnju na prvi pogled. Najzaslužniji za to su retro koloriti koji su obilježili kraj prethodne decenije.

 

Oni su najviše istaknuti na Tahitian Pink, uniseks silueti koja će na pravi način upotpuniti svaku odjevnu kombinaciju koju ponesete ovog proljeća.

 

new balance (1)

 

 

Dizajn nove-stare siluete koja je, prvi put nakon 1996. godine ugledala svjetlost dana, prepušten je Stephanie Howard i možemo reći da je doživio pravu renesansu. Iako suštinski nije značajno promjenjen, model New Balance 850 sadrži unapređen sistem pertlanja, ali i jedan potpuno atipičan novitet! Sa novih 850-ica je, naime, uklonjen prepoznatljivi „N“ brending, koji se uvijek nalazi na bočnim stranama patike, što se dešava prvi put u historiji brenda. Ipak, prepoznatljivi NB logotip ovoga puta nije izostavljen sa jezika i pete patika.

 

Pored Tahitian Pink, u ponudi Buzz sneakers stationa možete pronaći još nekoliko veoma upečatljivih silueta, među kojima se ističe i Vision Blue. Nove New Balance 850 unisex modele pronađite u BUZZ  šopovima ili naručite online.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.