Nova kolekcija OBSESSIVE COMPULSIVE inspirirana je slobodom boho stila

Dizajnerica Arnela Brkan predstavila je tri nova modela brenda Obsessive Compulsive, koji donose dašak boho stila. Boho je inspiriran hipi i boemskim stilovima ’60-ih i ’70-ih godina 20. vijeka i češće se nosi u toplijim mjesecima u godini, pa je proljeće 2016. bilo idealno vrijeme za predstavljanje nove kolekcije brenda Obsessive Compulsive.

 

Nove torbe su bogate slojevitim detaljima i obogaćene karakterističnim resama, te odišu pozitivnom energijom i slobodnim duhom. Arnela brend Obsessive Compulsive namjerava proširiti proizvodnjom drugih asesoara, kao i odjevnih predmeta, od kojih je neke, poput kožnih majica, već kreirala.

 

Obsessive Compulsive  (1)

 

Obsessive Compulsive je nastao 2015. u Sarajevu kao rezultat želje povratka proizvodu kojem se u procesu izrade posvećuje u svakoj fazi. Stoga su sve torbe ručno rađene, počev od prvih skica na papiru, pa do posljednjih detalja.

 

Danas je sve teže vidjeti razliku između industrijske proizvodnje i ručnog rada, zbog čega mi je bilo jako važno da se vratim izvornom procesu kreacije od početka do kraja, kaže Arnela Brkan.

 

 

Obsessive Compulsive  (2)

 

Sve torbe se izrađuju isključivo od kože, a svaki komad kože se pažljivo bira za model kojem je namijenjen. Arnela radi u saradnji sa sarajevskim saračem Ibrahimom Lazovićem koji ima zanatsku radnju u srcu Baščaršije. Na ovaj način brend Obsessive Compulsive spaja tradicionalnu izradu torbi koja je u BiH prisutna stotinama godina, sa modernim dizajnom novijeg doba.

 

Prva kolekcija se sastoji iz dvije linije, od koju svaku čine po tri modela. Prvi dio kolekcije čine tri ruksaka koji nose naziv Obsessive. Korijen njihovog dizajna je u starim velikim širokim školskim torbama koje se vežu kaišićima, ali svaki od njih nosi svoju posebnost. Drugi dio kolekcije čine pismo torbe nazvane Compulsive koje su i dizajnom i izvedbom unikatne.

 

 

Obsessive Compulsive  (3) Obsessive Compulsive  (4) Obsessive Compulsive  (5) Obsessive Compulsive  (7) Obsessive Compulsive  (8) Obsessive Compulsive  (9) Obsessive Compulsive  (10) Obsessive Compulsive  (11)

 

Photography | Nina Masić-Lizdek

Model | Merima Ramadanović

Make-Up | Taida Nazraić

Styling & Bag Design | Arnela Brkan/Obsessive Compulsive

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.