Novi LG telefoni iz Q i K serija oduševljavaju dizajnom, kamerom i trajanjem baterije

Kompanija LG Electronics (LG) će na sajmu MWC 2019 predstaviti tri nova praktična smart telefona namenjena onima koji traže napredne mobilne uređaje koji su praktični za korištenje. LG Q60, LG K50 i LG K40 mogu se pohvaliti vrhunskim funkcijama, naprednim tehnologijama, modernim dizajnom, ali i prihvatljivom cenom.

 

LG Q60
LG Q60

 

 

Novi nivo praktičnosti

 

S ovim novim, lijepo dizajniranim telefonima srednje klase, LG nudi velike, visokokvalitetne displeje i izvanrednu funkcionalnost primene tehnologije vještačke inteligencije (AI) koja dosad nije bila dostupna u ovom cjenovnom rangu. Sva tri uređaja imaju LG HD+ FullVision displej – modeli LG Q60 i K50 6,26-inčni, a model LG K40 5,7-inčni. Prednja kamera LG-a Q60 i K50 nalazi se u „izrezu“ u obliku kapljice vode, a sve kako bi se maksimalno iskoristio FullVision displej namjenjen za ugodno gledanje, igranje igara i komunikaciju. Uz to, tanki okviri čine sva tri telefona udobnim za držanje i korištenje u jednoj ruci.

 

Kako bi se osiguralo vrhunsko korisničko iskustvo, LG Q60, K50 i K40 imaju AI funkcije koje se obično nalazimo kod flagship modela. AI CAM prepoznaje predmete koje vidi i preporučuje idealan način snimanja za najbolje rezultate. Osim toga, Google Assistant taster korisnicima omogućava trenutni pristup najpopularnijem virtualnom asistentu na pametnim telefonima.

 

LG K50

 

 

Napredni zvuk uz DTS:X tehnologiju

 

Uz DTS:X 3D Surround zvuk isporučen kroz kvalitetne slušalice, sva tri uređaja zasigurno će zadovoljiti i najveće audiofile. Ova vrhunska audio tehnologija uvjerljivo simulira sastav 7.1-kanalnog surround zvuka kako bi bilo koji zvučni sadržaj stvorio uranjajuće iskustvo, bilo prilikom igranja video-igara, gledanja filmova ili uživanja u aktuelnim muzičkim hitovima.

 

LG K40
LG K40

 

Odlične osnovne karakteristike

 

Kako bi se povećala svakodnevna praktičnost serije Q i K, inženjeri kompanije LG su se fokusirali na optimiziranje dve osnovne karakteristike koje današnji korisnici pametnih telefona najviše traže: izdržljivost baterije i performanse kamere.

 

Osim impresivne prednje kamere od 13 MP, LG Q60 ima tri zadnje kamere: onu od 16 MP sa funkcijom Phase Detection Auto Focus (PDAF), onu od 5 MP sa funkcijom Super Wide Angle i onu od 2 MP sa funkcijom Depth Sensor koja snima oštru sliku objekta, dok istovremeno ostavlja pozadinu zamućenom. Sa četiri jedinstvena sočiva na raspolaganju, korisnici modela Q60 mogu svaki put napraviti savršene snimke, bez obzira na zahtjevne uslove okoline.

 

I LG Q60 i LG K50 imaju bateriju kapaciteta 3.500 mAh za duže čitanje vijesti, igranje ili striming sadržaja. Kod modela LG K40 baterija od 3.000 mAh više dovoljna je za cijeli dan korištenja između dva punjenja.

 

Posjetioci štanda kompanije LG na MWC-u od 25. do 28. februara mogu se uživo upoznati sa novim pametnim telefonima iz serije Q i K, ali i s drugim uzbudljivim mobilnim inovacijama.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.