Objavljen trailer filma JAN: Priča o ljubavi u svim njenim oblicima

Release Date
05/12/2022
fotografija
Mario Ilić

OFF Pro predstavio je danas trailer za kratki igrani film Jan u režiji Kenana Musića. Nakon što je sniman u Sarajevu početkom prošlog mjeseca, ekipa filma je prošle sedmice završila i montažu filma. Scenarij i režiju potpisuje Kenan Musić, koji je ujedno i producent filma. Montažer filma i DOP je Mario Ilić dok je dizajn zvuka radio Muhamed Bajramović. Kolorista filma je Boris Andrejević.

U glavnim ulogama filma su Maksim Jovanović i Ammar Fazlagić iz OFF Talents programa, a Arma Tanović i Mehmed Porča u ulogama roditelja lika Jan. U ostalim ulogama pojavljuju se mlade sarajevske glumice Hana Zrn i Margarita Mladinić, ali i naturščići Zan Mujkić, Nejla Podžić, Harun Kurić i drugi.

Jan je film o prijateljstvu i ljubavi, u trenutku i u životu kada su impulsi i promjene neodoljivi. Ovo je film koji traga za mjestom gdje nema potrebe za etiketiranjem nagona te film koji izaziva prepoznavanje ljubavi u svim njenim oblicima. U filmu pratimo protagonistu koji pokušava da sluša svoj unutrašnji glas, uplašen da ne pogriješi, da uništi ono što mu je najvrjednije – prijateljstvo, pitajući se da li ga njegova želja vodi u pogrešnom smjeru i da li će biti odbačen.

Plan je da film živi svoj festivalski život do mjeseca augusta iduće godine, nakon ćega će biti dostupan na nekoj od on-line video on demand platformi, što je krajnji cilj produkcije i distributera.

Jan je nastao u sklopu OFF Pro projekta,  razvojno produkcijskog programa Omladinskog Film Festivala Sarajevo.Plan OFF Pro programa je da u 2023. godini producira 3 nova kratka filma te započne snimanje prve sezone serije Jan od osam epizoda.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.