Stari i novi prijatelji i premijera na Jazz Festu

Release Date
07/11/2022
fotografija
Bojan Zulfikarpašić / Vanja Ćerimagić, Jazz Fest Sarajevo)

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo, koji će biti održan od 9. do 12. novembra, predstavit će u okviru glavnog programa u Narodnom pozorištu svjetsku premijeru kvarteta četvorice vrsnih umjetnika – trojice starih prijatelja Jazz Festa i jednog novog.

Na koncertu 11. novembra po prvi put u Sarajevu nastupa belgijski bubnjar Lander Gyselinck, u društvu sa muzičarima koji su na Jazz Festu u proteklim godinama više puta nastupali u različitim kontekstima, stvarajući tradiciju premijernog predstavljanja projekata pijaniste Bojana Zulfikarpašića u Sarajevu ali i sjajnih koncerata tromboniste Nilsa Wograma i kontrabasiste Brune Chevillona.

Četvorica umjetnika dugogodišnji su saradnici u različitim muzičkim projektima, a premijerni koncert kvarteta Jazz Fest realizira zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerima Francuskim institutom i Goethe Institutom.

Bojan Zulfikarpašić je jedan od najuspješnijih jazz muzičara sa prostora bivše Jugoslavije svih vremena, a koncert na Jazz Festu donijet će originalne kompozicije Zulfikarpašića kao i muziku ostalih članova benda. Bojan Zulfikarpašić je prvi put nastupio na Jazz Festu Sarajevo 1999. godine. Ovogodišnji nastup na najstarijem muzičkom festivalu u Bosni i Hercegovini preporuka je za sve ljubitelje jazza i muzike uopšte.

Ulaznice su u prodaji u box officeu Jazz Festa, svaki dan osim nedjelje, od 11.00 do 19.00 ili online na www.jazzfest.ba – online prodaja traje do 5. novembra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.