Stari i novi prijatelji i premijera na Jazz Festu

Release Date
07/11/2022
fotografija
Bojan Zulfikarpašić / Vanja Ćerimagić, Jazz Fest Sarajevo)

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo, koji će biti održan od 9. do 12. novembra, predstavit će u okviru glavnog programa u Narodnom pozorištu svjetsku premijeru kvarteta četvorice vrsnih umjetnika – trojice starih prijatelja Jazz Festa i jednog novog.

Na koncertu 11. novembra po prvi put u Sarajevu nastupa belgijski bubnjar Lander Gyselinck, u društvu sa muzičarima koji su na Jazz Festu u proteklim godinama više puta nastupali u različitim kontekstima, stvarajući tradiciju premijernog predstavljanja projekata pijaniste Bojana Zulfikarpašića u Sarajevu ali i sjajnih koncerata tromboniste Nilsa Wograma i kontrabasiste Brune Chevillona.

Četvorica umjetnika dugogodišnji su saradnici u različitim muzičkim projektima, a premijerni koncert kvarteta Jazz Fest realizira zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerima Francuskim institutom i Goethe Institutom.

Bojan Zulfikarpašić je jedan od najuspješnijih jazz muzičara sa prostora bivše Jugoslavije svih vremena, a koncert na Jazz Festu donijet će originalne kompozicije Zulfikarpašića kao i muziku ostalih članova benda. Bojan Zulfikarpašić je prvi put nastupio na Jazz Festu Sarajevo 1999. godine. Ovogodišnji nastup na najstarijem muzičkom festivalu u Bosni i Hercegovini preporuka je za sve ljubitelje jazza i muzike uopšte.

Ulaznice su u prodaji u box officeu Jazz Festa, svaki dan osim nedjelje, od 11.00 do 19.00 ili online na www.jazzfest.ba – online prodaja traje do 5. novembra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zemaljski muzej BiH puni 128 godina