THE SIMPSONS na modnoj reviji brenda BALENCIAGA

Release Date
04/10/2021

Nova kolekcija kuće Balenciaga za proljeće/ljeto 2022. prikazana je na neobičan, ali vrlo zanimljiv način. Revija se odvijala na crvenom tepihu, s modelima koji su njime šetali kao da su holivudske zvijezde. Pariški Théâtre du Châtelet bio je lokacija revije, a publiku je u toj opernoj kući iz 19. vijeka čekalo i prikazivanje filma. Ili su barem tako mislili dok se na velikom platnu nije pojavio Homer Simpson.

Autori najdugovječnijeg američkog sitcoma i animirane serije Simpsons kreirali su specijalnu mini epizodu posvećenu Balenciagi. U njoj vidimo Homera kako želi napraviti nešto posebno za rođendan svoje supruge Marge pa joj naručuje jednu Balenciaga haljinu. Kreativni direktor kuće Demna Gvasalia to vidi i odluči lično doći u Springfield kako bi spasio taj najdepresivniji američki gradić te odvodi stanovnike na Sedmicu mode u Parizu gdje postaju modeli na njegovoj reviji.

Tokom 10-minutne epizode, obitelj Simpson izašla je na pistu ispred gostiju koji su uključivali neke od naslavnijih obožavatelja Balenciage današnjice (tu su bili Kim Kardashian, Kanye West, Justin Bieber…), te je na svoj satiričano svojstven način iznijela Balenciaga komade poznate po reputaciji velikih, odvažnih i skupih.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najveći masovni spust skijaša i snowboardera u BiH