Trikovi koje će vam olakšati buđenje u hladnim zimskim jutrima

Release Date
24/11/2022
fotografija
FBL / Envato

Zimi je posebno teško ustati iz kreveta… Napolju je tako mračno i hladno, a u krevetu mekano, ušuškano i toplo… No, obaveze ne pitaju, i ustati se mora, a kako bismo vam ovaj proces maksimalno olakšali, za vas smo u nastavku izdvojili nekoliko efikasnih trikova koji će vam pomoći.

Odmah popijte čašu vode

Ujutru ćete prirodno osjetiti žeđ, a čak i ako niste žedni, čim ustanete, idite pravo u kuhinju i popijte veliku čašu vode. Ovo će tijelu odmah dati znak za buđenje, čak i prije nego što odete u kupatilo.

Podesite tajmer na aparatu za kafu

Ako imate aparat za kafu, možda možete da podesite vrijeme kada želite da vam kafa ujutru budu gotova. Podesite tajmer na aparatu u isto vrijeme kada i budilnik, jer će vas miris vruće kafe definitivno izmamiti iz kreveta.

Ni po koju cijenu ne odlažite alarm

Ukoliko imate naviku da odlažete alarm, vrijeme je da to promijenite. Dobro znate da se tih samo pet minuta lako pretvori u 45, a onda panično skačete iz kreveta, jurite po kući i u žurbi istrčavate iz nje u posljednjem trenutku, što stvara nepotrebni stres od ranog jutra…

Zato ustanite na prvi alarm i lagano ušetajte u novi dan uz vaše omiljene jutarnje opuštajuće rituale.

 

Idite odmah pod tuš

Promjena temperature će ubrzati cirkulaciju krvi i mnogo lakše ćete se razbuditi. Međutim, temperatura vode ne bi trebalo da bude previsoka, a tuširanje ne bi trebalo predugo da traje, jer to može isprati dobre bakterije, ostavljajući kožu suhom, crvenom i iritiranom.

 

Uvečer napravite spisak obaveza za naredni dana

Bit će vam mnogo lakše da ustanete ujutru ako ste negdje zapisali šta sve tog dana trebate uraditi, naročito ukoliko jriječ o danu punom obaveza i aktivnosti. To će vas motivisati da ustanete čim otvorite oči, jer ćete znati da nemate vremena za ljenčarenje i dangubljenje u krevetu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.