U Sarajevu promovirana dječija slikovnica DOBRONOSCI

Release Date
19/05/2022

U petak, 13.5.2022. godine u prostorijama Centra za kulturu i edukaciju Safet Zajko, za sve velike i male, dobre i hrabre, održana je promocija slikovnice Dobronosci. Kada je riječ o dječijoj literaturu, poznato je da je Šimo Ešić jedan od pozvanijih njezinih tumača.

– Autorske slikovnice u domaćem izdavaštvu, na godišnjem nivou, gotovo da bi se sve mogle nabrojati na prste jedne ruke. U takvim okolnostima sve nas, koji se bavimo dječijom knjigom, ne može ostaviti ravnodušne pojava ni jedne nove slikovnice nastale na našem tlu, pogotovo ako je riječ o dva relativno mlada i izuzetno darovita domaća autora. A u slučaju slikovnice Dobronosci, upravo je o tome riječ. Umjetnički dvojac Dubravko Boban (tekst) i Dejan Slavuljica (ilustracije) ovim svojim djelom unose u naš kulturni prostor jedno izuzetno ostvarenje, knjigu koja će biti pravi ukras svake kućne biblioteke u kojoj se nađe. Iako je jedinstvo riječi i slike, što je za svaku slikovnicu izuzetno važno, u ovoj knjizi tako sretno ostvareno da ih i treba promatrati i doživljavati kao neodvojivu cjelinu, ipak, imam potrebu zasebno o njima progovoriti koju riječ, prije svega zbog maštovitosti priče i nenametljive lakoće pripovjedačevog poigravanja jezikom, kaže Šimo Ešić u recenziji ove slikovnice.

Baš na ovom jedinstvu riječi i slike, tj., kako je sama rekla, savršenom omjeru riječi i slike, promotorica Lamija Begagić je bazirala promociju obogaćujući je vrlo spretnim opisima slikovnice te dobro vođenim pitanjima autoru i ilustratoru. Promocija je završila diskusijom o kemijskom sastavu atmosfere planeta Planto u kojoj su najmlađi vrlo aktivno sudjelovali.

Svi koji su propustili ovaj događaj mogu nadoknaditi propušteno, 4.6.2022. godine u Tuzli. Vrijeme i mjesto će biti naknadno objavljeno. Zainteresirani čitači mogu se javiti na mail, dubravkoboban@gmail.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Otkrijte što ste u indijskom horoskopu