Upoznajte Oliviera Polgea – ‘prvi nos’ kuće Chanel

Kuća CHANEL je otkrila novo poglavlje u seriji filmova posvećenih njenoj stručnosti o parfemima. U novom videu predstavlja glavnog kreatora parfema, Oliviera Polgea. U novom poglavlju I am a nose, Olivier Polge govori o svojim uspomenama iz detinjstva i otkriva svoju želju da komponuje i piše formule od nota i akorda.


Olivier Polge Chanel (9)

 

 

I AM A NOSE

 

Miris je dio moje porodične historije. Moji roditelji su se upoznali u školi za parfimere, a kad sam imao četiri godine moj otac je postao prvi nos kuće Chanel. Iako sam odrastao u Parizu, mirisi mog djetinjstva su povezani sa Provansom.

Sjećam se mirisa kuće moje bake i dede i mirisa osunčanih grmova na brdima okolo. Moji roditelji su voljeli slikati i sjećam se mitisa terpentina u umjetničkim ateljeima njihovih prijatelja. Međutim, jača strast od mirisa i slikanja za mene je na prvom mjestu uvijek bila muzika. Kad sam imao 20 godina počeo sam učiti zanat i otkrio da muzika i miris govore istim jezikom. Komponirao bih i pisao formule napravljene od nota i akorda. 

Sjećam se dana kada sam rekao ocu da želim da krenem njegovim stopama. Rekao mi je da je to loša ideja. Sjećam se kada sam prvi put video vaganje žetve i moje prve posjete – bergamot u Kalabriji, limun u Sirakuzi i jasmin u Grasseu. I onda se sjećam jednog dana, CHANEL me zamolio da napišem savremenu verziju mirisa N°5 bez da izgubi i jednu karakternu osobinu ili misteriju. Tad sam postao prvi nos kuće Chanel. 

 

Olivier Polge Chanel (3) Olivier Polge Chanel (4) Olivier Polge Chanel (5)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kamelija je zvijezda novog poglavlja u historiji kuće Chanel