Upoznajte Oliviera Polgea – ‘prvi nos’ kuće Chanel

Kuća CHANEL je otkrila novo poglavlje u seriji filmova posvećenih njenoj stručnosti o parfemima. U novom videu predstavlja glavnog kreatora parfema, Oliviera Polgea. U novom poglavlju I am a nose, Olivier Polge govori o svojim uspomenama iz detinjstva i otkriva svoju želju da komponuje i piše formule od nota i akorda.


Olivier Polge Chanel (9)

 

 

I AM A NOSE

 

Miris je dio moje porodične historije. Moji roditelji su se upoznali u školi za parfimere, a kad sam imao četiri godine moj otac je postao prvi nos kuće Chanel. Iako sam odrastao u Parizu, mirisi mog djetinjstva su povezani sa Provansom.

Sjećam se mirisa kuće moje bake i dede i mirisa osunčanih grmova na brdima okolo. Moji roditelji su voljeli slikati i sjećam se mitisa terpentina u umjetničkim ateljeima njihovih prijatelja. Međutim, jača strast od mirisa i slikanja za mene je na prvom mjestu uvijek bila muzika. Kad sam imao 20 godina počeo sam učiti zanat i otkrio da muzika i miris govore istim jezikom. Komponirao bih i pisao formule napravljene od nota i akorda. 

Sjećam se dana kada sam rekao ocu da želim da krenem njegovim stopama. Rekao mi je da je to loša ideja. Sjećam se kada sam prvi put video vaganje žetve i moje prve posjete – bergamot u Kalabriji, limun u Sirakuzi i jasmin u Grasseu. I onda se sjećam jednog dana, CHANEL me zamolio da napišem savremenu verziju mirisa N°5 bez da izgubi i jednu karakternu osobinu ili misteriju. Tad sam postao prvi nos kuće Chanel. 

 

Olivier Polge Chanel (3) Olivier Polge Chanel (4) Olivier Polge Chanel (5)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
AVON slavi 20 godina postojanja mirisa Little Black Dress