Zanin Berbić predstavio prvi singl sa albuma ZANIN

Release Date
04/04/2024
fotografija
Dženat Dreković
dizajn albuma
Ajna Zlatar

Ja pošetah rahićkim sokakom prvi je singl sa albuma Zanin bh. interpretatora i multiinstrumentaliste Zanina Berbića. Njegov prvi album snimljen je 2021. godine a čini ga 14 sevdalinki, manje poznatih i gotovo zaboravljenih tradicionalnih pjesama. Repertoar je odabrao Zanin Berbić i uradio aranžmane za sve pjesme a izvodi ih kucajući u saz.

Kolekcija pjesama Zanin snimljena je u Muzičkom centru Pavarotti. Izdavač je diskografska kuća Gramofon a producent Edin Zubčević. Fotografiju za naslovnicu albuma snimio je Dženat Dreković, dizajn albuma potpisuje Ajna Zlatar.

Zanin Berbić je rođen 1996. godine u Gradačcu. Diplomirao je u Sarajevu na Odsjeku za etnomuzikologiju, magistarsku tezu o djelu Himze Polovine odbranio je također na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Javno nastupa i izvodi sevdalinke od svoje sedme godine a više od 20 godina se bavi istraživanjem sevdalinke i narodne pjesme. Pored saza svira violinu, harmoniku, violončelo i druge instrumente. Živi u Sarajevu i radi u Zemaljskom muzeju kao kustos-etnomuzikolog na Odjeljenju za etnologiju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.