AIR oduševio kritičare, na ROTTEN TOMATOESU ima 99%

Release Date
06/04/2023
foto
MGM

Vjerujemo da zagriženi filmofili dobro znaju online adresu po imenu Rotten Tomatoes. Baza podataka koja okuplja recenzije, informacije i vijesti vezane za filmove dobar je izvor inspiracije pri biranju filma. Oskarovskoj ekipi filma, predvođenoj Benom Affleckom i Mattom Damonom, u filmu o jednom od najutjecajnijih sportskih brendova svih vremena su dodijelili nevjerojatnih 99% i proglasili ga jednim od najboljim sportskim filmova svih vremena!

Ono zbog čega je Rotten Tomatoes ovih dana u medijima je jedan rekorder među filmovima. Naime, Ben Affleck i Matt Damon ponovo su se udružili snage u filmu AIR koji na repertoare kina stiže od četvrtka 6. aprila, u distribuciji Blitz filma.

 

AIR  je i prije kino premijere sakupio brojne hvalospjeve, a postao je i jedan od najbolje ocijenjenih filmova na Rotten Tomatoes.

Radnja filma nas vraća u razdoblje osamdesetih godina prošlog vijeka. Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera – njegovog direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

Ambiciozan, revoltiran i strastven šef Nikea opisan je svojom poznatom rečenicom: Pamtit će vas po pravilima koja ste prekršili. Vodeći se ovom mišlju, Knight se odlučuje na rizike da bi svojoj tada nepoznatoj kompaniji Nike donio slavu i stao uz bok najvećih i znatno uspješnijih konkurentskih tvrtki Adidasa i Conversea.

U probijanju u društvo slavnih robnih marki jedna od ključnih figura postaje upravo Sonny Vaccaro, a koji je dobio naizgled jednostavan, a u praksi gotovo neizvediv zadatak: potpisati ugovor sa zvijezdom NBA koja će Nike učiniti prestižnim sportskim brendom.

Na putu do njegovog potpisa Vaccaro se mora nositi s arogantnim Jordanovim odvjetnikom Davidom Falkom (u čijoj ulozi briljira Chris Messina) i igračevom majkom Deloris Jordan, koju utjelovljuje Viola DaviS.

Film se između ostalog bavi i uspostavom novih marketinških pravila koja su nastupila nakon sklapanja ugovora između Jordana i Nikea. Naime upravo je on bio prijelomna točka u načinu na koji su igrači dogovarali marketinške suradnje s brendovima, a na samom kraju filma saznajemo i da je Vaccaro kasnije postao ključna figura zaslužna za unosne marketinške poslove koje su godinama dobivali sportaši s prestižnih sveučilišta.

Snimiti film o pregovorima između majke košarkaša i marketinškog agenta tako da gledatelje drži prikovane za ekran i budi emocije uistinu nije nimalo lak zadatak, ekipa filma je međutim nadmašila sva očekivanja te su ga kritičari već sada ocijenili najboljim sportskim filmom svih vremena!

AIR u distribuciji Blitza pogledajte u kinima od četvrtka 6. aprila.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova nagrada Mreže festivala Jadranske regije: Publika regije zajedno bira najbolji film