Bend Pajperov smijeh objavio spot u saradnji sa mladom vizuelnom umjetnicom Tajanom Dedić Starović

Datum objave
28/11/2018

Alternativni rok bend Pajperov smijeh iz Banja Luke predstavio je video-spot za numeru Svjetla su daleka, koja se našla na nedavno objavljenom maksi singlu MoStar Trek. Iako bend postoji već 13 godina, riječ je o njihovom prvom spotu u karijeri, čiju režiju potpisuje mlada vizuelna umjetnica Tajana Dedić Starović. Po Tajaninim riječima, do saradnje je došlo nakon što su članovi benda Pajperov smijeh pogledali njen kratki film Šljiva u novembru.

– Veoma sam zadovoljna saradnjom i super je osećaj biti prva osoba kojoj su poverili ovako ozbiljan zadatak. Samu pjesmu sam doživjela kao neprestanu borbu čovjeka sa teškim silama koje se ogledaju u njemu samom i okruženju u kom živimo. To je sva ona borba između svjetla i mraka, kada nažalost mrak preovlada, jer je ta borba ponekad uzaludna, navodi Tajana.

Dodaje da joj je poseban izazov bio to što je prvi put napravila jedan ozbiljan rad sa muškim modelom, glumcem Senadom Milanovićem, koji tumači glavnu ulogu u spotu za Svjetla su daleka.


– Zapravo, uvijek radim sa djevojkama i bavim se problematikom djevojaštva, pa mislim da sam sada pokušala da proučim jednu drugu stranu priče. Senada sam znala samo iz grada i sa scene, ali smo vrlo brzo kliknuli i razumjeli se, pa je on uspio da izgura sve moje čudne zahtjeve bez previše pitanja, kaže Tajana o samom snimanju spota, koji je nastao u prostorijama Banjalučkog socijalnog centra (BASOC).

Pajperov smijeh - Svjetla su daleka

 

Inače, pored numere Svjetla su daleko na maksi singlu MoStar Trek nalazi se i pjesma Zupčanik, a obje su snimljene u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru. Podsjećamo, Pajperov smijeh je snimanje dobio kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na trećem izdanju mostarske gitarijade “Na putu za jug”.

Također, Pajperov smijeh će 5. decembra održati samostalni koncert u K.S.E.T. pabu u Banjoj Luci i tom prilikom će predstaviti dvije nove pjesme, sviraće i stare materijale, ali i najnovije numere, koje će se naći na nadolazećem albumu benda.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a čine ga Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Dane Marjanović (gitara/prateći vokal). Do sada su objavili album Od sjene do sunca i EP EPP, koje možete preslušati ovdje.

fotografkinja / videografkinja

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Koncertom Tigrana Hamasyana otvoren 19. Jazz Fest Sarajevo