Bh. producenti i DJ-evi, Edib D i Andrej Jelić nastupaju na No Sleep Festivalu

Release Date
20/10/2022

No Sleep festival je upravo udvostručio svoj program, a tek stižu desetine izvođača za besani vikend 11. i 12. novembra, kada će Beograd ugostiti najveći festival elektronske muzike u Jugoistočnoj Evropi! Na ovu međunarodnu smotru, koja je prije nekoliko godina osvojila i titulu Najboljeg novog festivala Evrope, dolaze najtraženije techno zvijezde nove generacije i rekorderi po rasprodatim nastupima Amelie Lens i Reinier Zonneveld, dok će španska psy-trance-techno furija Indira Paganotto i australijski šoumen Partiboi69 imati svoj debi u Beogradu!

Ovoj plejadi moćnih muzičkih imena pridržuje se i 2 imena iz Bosne i Hercegovine – Edib D i Andrej Jelić.

Edib D nastupa prvu večer festivala. Na sceni od 2004. godine. Pored BiH, nastupao je i Njemačkoj, Italiji, Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Nastupao je u brojnim klubovima i na festivalima, a deckove dijelio sa brojnim regionalnim DJevima, ali i sa velikim svjetskim imenima. Godine 2017. izbacuje EP Columbian Swing za američki label Hydrogen Inc.

Od 2019. godine vodi klub Trezor u Sarajevu. U toku uspješnog rada kluba, u klub je doveo mnoga značajna imena svjetske i regionalne scene. Također, mnogi mladi umjetnici su dobili priliku nastupati u klubu Trezor i tako sticati iskustvo

Nedeljni after započet će Andrej Jelić, jedan od utemeljivača bosansko-hercegovačke klupske scene, poznat po višečasovnim afterima, ali i Roof Aw projektu, u okviru kojeg je organizovao žurke na unikatnim lokacijama.

U prestolnicu dolaze i nova holandska zvijezda Kiki Solvej, madridski majstor Regal i novi underground kralj Pariza Koboyo, ali i planetarno voljena švedska aktivistkinja i DJ sa istančanim zvukom Ida Engberg! Njoj će se u klubu Drugstore pridružiti i nova italijanska zvijezda u usponu Matisa, kao i njemački DJ i ambasador Exita Human Rias! U beogradskim Silosima, koji će ove godine biti povezani pješačkim putem sa Hangarom, dolaze ukrajinska minimal heroina Olga Korol, art direktor milanskog kluba Tunnel DJ Bugsy, strazburški DJ Pascal Walter, Šveđanka Maria Nordgren i Ukrajinka Masha.

Regionalnu i domaću scenu predstavljat će balkanski DJ bard Dejan Milićević, splitski DJ Jock, sarajevski Edib D, Mostarac Andrej Jelić, Novosađanka Katalina, te dobro znana beogradska imena Antrax i Doo. Zbog uvijek velikog interesovanja za No Sleep festival, aktuelne poklon cijene ulaznica koje donose uštedu od čak 40 odsto, važit će najkasnije do petka, 28. oktobra, ili do isteka veoma ograničenih zaliha!

 

Ida Engberg i Matisa predvode zvanične No Sleep Afterpartije u klubu Drugstore

Nezaobilazan dio No Sleep festivala tradicionalno su afteri u kultnom beogradskom klubu Drugstore. Zvijezda prvog No Sleep jutra je Ida Engberg, švedska techno i deep house producentkinja i DJ-ica sa više od dvije decenije staža na elektronskoj muzičkoj sceni. Ogromnu podršku i internacionalnu karijeru zavrijedila je kultnom trakom Disco Volante i remiksom numere Sisters of Night grupe Depeche Mode. Od 2011. objavljuje izdanja za čuveni Drumcode, na kojem su i trake Blue YonderJunoverse Unanswered Question u saradnji sa Adamom Beyerom. Prvo jutro u klubu Drugstore otpočet će beogradski DJ Antrax, poznat po svojim maratonskim minimal, house i techno afterparty setovima, a zatvorit će ga nemačko-iranski DJ Human Rias, rezident i buker nekadašnjeg kultnog minhenskog kluba MMA (Mixed Munich Arts), rezident No Sleep festivala i prijatelj Exita.

Drugi dan festivala u klubu Drugstore obelježit će WB Community žurka, čiji će domaćin biti DJ King of the Clouds.  Centralni deo aftera pripada Matisi, koja dolazi iz Firence, talijanskog grada umjetnosti, odakle donosi podjednaku inspiraciju i muzikom i modom. Debitovala je EP-jem Organza/Honey Comb i tako svijetu predstavila svoj muzički stil koji uključuje house, disco i electro. Maratonski No Sleep vikend će zatvoriti regionalnoj i domaćoj publici omiljeni Dejan Milićević. On je zaslužan za formiranje domaće elektronske scene, a više od dve decenije kasnije, njegova ljubav prema probranom techno i house zvuku nije ništa manja. Od brojnih izdanja, preko svoje izdavačke kuće Tit0 – Tit Zero Records, pa do nastupa na velikim evropskih festivalima, Dejan Milićević svoje iskustvo donosi na posljednje sate ovogodišnjeg izdanja festivala.

U prodaji su regularne festivalske ulaznice po cijeni od 2.290, uz popust od 40 odsto, i VIP GOLD festivalske ulaznice po cijeni od 3.990. Regularne pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po poklon cijeni od 1.590 dinara, sa uštedom od 40 odsto, dok cijena pojedinačnih VIP GOLD ulaznica iznosi 2.790 dinara. Zbog ogromnog interesovanja i potražnje, aktuelne cijene ulaznica važit će najkasnije do petka, 28. oktobra, ili ranije, ukoliko se rasproda ograničeni kontigent.

Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu, kao i preko prodajne mreže Gigs Tix, online i na prodajnim mjestima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nardina Zubanović i Adela Jušić izložile radove u galeriji Miza u Tirani