Čak četiri Exitova festivala u trci za Evropske festivalske nagrade!

Release Date
15/11/2022
naslovna fotografija
Marko Ristić

Ideja o važnosti promocije i razvoja festivalskog turizma u našem regionu upravo je dobila novu potvrdu jednog od najprestižnijih globalnih priznanja muzičke industrije. Čak četiri festivala iz Exitove porodice – EXIT, Sea Star, Sea Dance i No Sleep, takmiče se za utjecajne Evropske festivalske nagrade (EFA).

Na objavljenoj listi, ovogodišnje izdanje Exita takmiči se za titulu Najboljeg velikog festivala, nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine.

Sea Star 2022

U trci za nagradu za Najbolji festival srednje veličine koji broji do 40.000 posjetitelja dnevno, nalaze se Exitovi događaji iz susjednih zemalja, koji predstavljaju jedan od najboljih primjera izvoza kreativnih industrija Srbije – crnogorski Sea Dance festival iz Budve, koji je ovo priznanje dobio za 2014. godinu i hrvatski Sea Star festival iz Umaga. Upravo završeni No Sleep festival, i dalje zvanični nositelj titule Najboljeg novog evropskog festivala, prvi put je u konkurenciji za Najbolji festival u zatvorenom prostoru.

Sea Dance 2022

Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajat će do 7. decembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, ili putem linka, izborom za EXIT u kategoriji Best Major Festival, izborom Sea Dance ili Sea Star festivala u kategoriji Best Medium-Sized Festival, i izborom No Sleep festivala u kategoriji Best Indoor Festival.

Glasovi milionske publike širom svijeta odlučit će o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 18. januara sljedeće godine, na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji.

 

EXIT 2023 ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS!

Sljedeće izdanje EXIT festivala će se održati od 6. do 9. jula 2023. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. U prodaji su early-bird ulaznice  po cijeni od 128 KM sa 50% uštede. Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala i putem servisa Gigstix.ba.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
LoveLocal: Incijativa koja promovira Baščaršiju i biznise kao čuvare lokalnog i autentičnog