Jeff Goldblum: Presretan sam što se lik Iana Malcolma vratio u novi nastavak franšize ‘Svijet iz doba jure’

Release Date
08/06/2022
fotografije
Universal Pictures

Ovog ljeta doživite epsko finale Svijeta iz doba jure (Jurassic World) kada se dvije generacije udruže prvi put. Chrisu Prattu i Bryceu Dallasu Howardu pridružuju se dobitnica Oskara Laura Dern, Jeff Goldblum i Sam Neill u filmu SVIJET IZ DOBA JURE- NADMOĆ (Jurassic World Dominion), koji u kina širom Bosne i Hercegovine stiže od četvrtka 9. juna premijerno u 3D i 2D tehnici.

Jeff Goldblum u intervjuu, koji je za FBL omogućio Una Film, distributer filma studija Universal, priča o povratku svog lika Iana Malcolma.

Nakon filma Svijet iz doba jure: Uništeno kraljevstvo, pretpostavljamo da ste se radovali povratku u posljednji film sage? 

– Naravno da jesam! Biti dio svega u vezi sa Jurassicom apsolutni je užitak od početka do kraja! Ni divlji konji me nisu mogli zaustaviti! Ian Malcolm je fascinantan lik. Reci ti meni! Koliko moraš sretan biti da opet nosiš te pametne/mudre/herojske/smiješne/cool/haotične čizme?!

Gdje je on u svom životu kada ga ponovo srećemo?

– Pogledavši smrti u lice više puta, postao je, da tako kažemo, donekle transformiran – njegov omiljeni citat sad je citat Georgea Bernarda Shawa – a glasi ovako: Ovo je prava radost u životu, biti iskorišten u svrhu koju ste sami prepoznali kao moćnu. Biti sila prirode umjesto grozničavog, sebičnog grumena bolesti i pritužbi, žaleći se da se svijet neće posvetiti tome da te usreći. Smatram da moj život pripada cijeloj zajednici i dok sam živ, moja je privilegija da za nju činim šta mogu. Želim da budem potpuno istrošen kada umrem, jer što više radim, više živim. Radujem se životu radi njega samog. Život za mene nije kratka svijeća. To je neka vrsta sjajne baklje koju sam za sada dobio i želim da je upalim što je jače moguće prije nego što je predam budućim generacijama. I zato teži da bude najbolji otac koji može biti (ima nekoliko djece koju neograničeno obožava), trenutno je u vezi sa briljantnom ženom, s kojom dijeli nevjerovatnu/blistavu romansu, sarađivao je na pionirskim obalama vrhunske nauke i matematike, napisao je nekoliko vrlo cijenjenih i nagrađivanih knjiga (iako pomalo ezoteričnih), svira progressive/funky jazz saksofon iz hobija i duboko/neustrašivo je angažiran u borbi protiv neinteligentne ili profitno usmjerene zloupotrebe raznih moćnih tehnologija (tako ga zatičemo u našoj priči – infiltrirao se u nestabilno središte korupcije i skovao subverzivni plan koji uključuje njegovu staru prijateljicu Ellie Sattler.)

 

Kako bi Malcolm rekao: Ne samo da nemamo dominaciju nad prirodom, mi smo njoj podređeni. U filmu postoji snažna poruka o poštovanju prirode koja se danas čini vrlo relevantnom.

– Da, apsolutno ste u pravu. Je li ikad bilo hitnije unaprijediti naše upravljanje ovim slavnim i bogatim planetom i pridonijeti koliko god smo u mogućnosti svijetu koji radi za svako živo biće?! MIR SADA!

Ovi filmovi su jako zabavni za gledanje, ali i izazovni za snimanje, zbog opsega. Kakvo je bilo ovo iskustvo?

– Nezaboravano! Fantazmogorijski transmogrificirajuće! Mislim, prije svega, kakav tim – spektakularan od početka do kraja, Jurassic Godfather lo ova tri desetljeća – nevjerojatni gospodin Steven Spielberg – i naravno legendarni producent Frank Marshall – i to su samo dva imena!

A kako je bilo ponovno se sastati sa Samom Neillom i Laurom Dern nakon svih ovih godina.

– Bilo je to nevjerojatno i izvan ovoga svijeta – oni su sigurno dva naša najveća filmska umjetnika i najsjajnija ljudska bića koja biste se nadali sresti. Smijali smo se, plakali, improvizirali!

Što možete reći o Colinu Trevorrowu, koji je producent, koscenarist i reditelj filma Svijeta iz doba jure – Nadmoć?

– Pa kao što kažete, nosi mnogo lijepih šešira – zovem ga Bartholomew Cubbins! (Druga spisateljica scenarija je briljantna i moćna Emily Carmichael.) Ali Colin Trevorrow je tako ljubazan – velikodušan – spreman na saradnju! Uvijek je pozdravljao sve ideje glumaca – sladak je i nepokolebljiv – inspiracija fokusom i ukusom – nikada nije uzeo slobodan dan! Ima herkulsku snagu 10 reditelja blockbustera!

Snimili ste ovaj film u jeku pandemije Covid-19. Kako je bilo?

– Drago mi je što ste pitali – izvršna producentica Alexandra Derbyshire i producent Pat Crowley su krčili put i predvodili sve Covid zaštitne protokole koji su nam omogućili da čak i pokušamo, a zatim nas doveli preko ciljne crte – ove drage, drage kopče! Dodjeljujem im 10 Goldblumovih od mogućih 10 Goldblumovih (to je moja najviša ocjena)!

A sada kada će film izaći, kako gledate na cijelo iskustvo učestvovanja u Jurassic franšizi?

– Osjećam se kao da sam se otkrio sam sebi i da sam potpuno natopljen i pročišćen!

I, što ste se osjećali kada ste vidjeli završen film?

– Zaljubio sam se u život dublje nego ikada prije!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.