LG objavljuje partnerstvo sa kompanijom LUMI na IFA 2019

Kompanije LG Electronics (LG) i LUMI United Technology, provider Interneta stvari (Internet of Things – IoT) i rješenja za pametne domove, potpisale su memorandum o razumijevanju za razvoj ekosistema koji prevazilazi osnovno upravljanje uređajima kako bi omogućili kompletnija IoT rješenja za kuću. Partnerstvo će se fokusirati na razvijanje inovacija korištenjem vještačke inteligencije (AI) i naprednih senzora koji mogu detektovati promjene u zatvorenom okruženju kao što su nivo vlažnosti, temperatura i pokreti vrata.

 

LG proizvodi sa naprednom Aqara senzorskom tehnologijom kompanije LUMI štedjet će energiju, ali i doprinijeti sigurnosti i udobnosti korisnika u domu. Na taj način, Aqara senzor podešen na željenu temperaturu će omogućiti LG klima uređajima da funkcionišu automatski. Sa povezanim Aqara senzorom pričvršćenim na prozor, korisnik će dobiti notifikaciju kada je prozor otvoren dok uređaj radi.

 

Partnerstvo kompanija LG i LUMI_ Aqara senzor

 

LG i LUMI će sve benefite ovog partnerstva prikazati na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu u septembru. Na izložbenom štandu kompanije LG, bit će prikazano kako LG odstranjivač vlažnosti, koji koristi LUMI tehnologiju, održava odjeću u optimalnom stanju, pritom automatski regulišući nivo vlažnosti. Također, bit će prikazan i LG WK7 smart zvučnik povezan na Aqara LED sijalicu koja mijenja osvjetljenje u prostoriji kada se izgovori Cinema mode.

 

Izuzetno smo uzbuđeni što sarađujemo sa kompanijom LUMI, kao i što ćemo svim pojsetiocima IFA sajma prikazati naša najnovija rješenja za pametni život, rekao je Ryu Hye-jung, izvršni direktor kompanije LG Home Appliance & Air Solution. Zahvaljujući ovom strateškom partnerstvu, LG će omogućiti evoluciju povezanih kućnih ekosistema na načine koji će biti važni potrošačima, proširujući naša rješenja za pametne domove na pametne zgrade, ali i na pametne gradove.

 

Posjetioci LG štanda na sajmu IFA 2019 u Berlinu u hali 18 bit će u prilici da se uvjere u viziju povezanih domova kompanija LG i LUMI, od 6. do 11. septembra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
The StoryGraph – savršena aplikacija za sve ljubitelje knjiga