Novi trailer I WANNA DANCE WITH SOMEBODY: FILM O WHITNEY HOUSTON donosi više detalja o životu najveće pjevačice jedne cijele generacije

Release Date
10/11/2022

Biografski filmovi o životima legendarnih muzičara uvijek su bili odlično prihvaćeni od strane obožavatelja njihove muzike ali i široke filmske publike. Elton John, Freddie Mercury, Elvis Presley, Eminem, Selena, Ray Charles samo su neka od zvučnih imena čiji su se životi pojavili na filmskim platnima. Od 22. decembra publika u bh. kinima i bioskopima imat će priliku proslaviti izvanredan život iza legendarnog glasa u filmu I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston.

 

Najnoviji trailer prikazuje nam dodatne detalje iz Whitneyine karijere i života. Njen otac, John Russell, ujedno i njen menadžer, teško je pronalazio ravnotežu između njihovog porodičnog i poslovnog odnosa. Tu u centar pažnje dolazi veza koju je Whitney imala sa muzičarem Bobbyjem Brownom s kojim je na kraju i zasnovala porodicu. Ipak, muzika je ono što je Whitney obilježila. I ono što je obilježilo Whitney. Trailer je i u znaku bezvremenskog hita I Will Always Love You iz filma Tjelohranitelj u kom je Whitney ostvarila svoj glumački prvijenac. Iz svega što do sada znamo o ovom dugoočekivanom filmu jasno daje do znanja kako muzika za Whitney Houston nema nikakvih granica a pozornica je mjesto gdje je uspješno pronalazila sebe i svoju svrhu.

I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston je snažna i trijumfalna proslava neusporedive Whitney Houston. Film rediteljke Kasi Lemmons i scenariste Anthonyja McCartena, 4 puta nominovanog za nagradu Oscar, producenta Clivea Davisa, legendarnog muzičkog menadžera, i glumice Naomi Ackie, dobitnice BAFTA Award, prikazuje portret bez ograničenja kompleksne i dinamične žene iza legendarnog Glasa. Od djevojke u zboru iz New Jerseya do jednog od najprodavanijih i najnagrađivanijih muzičkih umjetnika svih vremena publika će biti odvedena na inspirativno, dirljivo i vrlo emotivno putovanje kroz Whitneyin život i karijeru, uz zapanjujuće izvedbe i soundtrack najomiljenijih hitova ikone kakve ih do sad još niste čuli. Don’t you wanna dance?

Velika očekivanja za ovaj film podgrijana su činjenicom da je scenarista filma Anthony McCarten sa 4 nominacije za nagradu Oscar te je autor filma Bohemian Rhapsody. Uz rediteljku Kasi Lemmons i glumačku postavu u kojoj se ističu Naomi Ackie, Stanley Tucci i Ashton Sanders sigurno je kako će ovaj biografski spektakl oduševiti ne samo Whitneyine obožavatelje već i široku kino publiku. Emocije, život, pjesma i pozornica – otkrijte Whitney Houston kakvu još niste upoznali od 22. decembra u svim kinima i bioskopima u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.

I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston pogledajte od 22.decembra u svim bh. kinima i bioskopima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Objavljena prva fotografija Lady Gage kao Harley Quinn u nastavku Jokera