Posjetite novi kreativni hub u Sarajevu

Asocijacija arhitekata u BiH u februaru 2018. godine otvorila je novi kreativni centar – AABH HUB. Centar nudi prostor za rad po ‘coworking’ modelu freelancerima, malim firmama i samozaposlenima iz kreativne industrije: arhitektima, produkt dizajnerima, grafičkim dizajnerima, IT profesionalcima i svim ostalima koji traže svoje mjesto za rad. Kao takav, ima za cilj da poveže pojedince i male kompanije koji trenutno rade na način da freelance-aju, rade u neuslovnim i neinspirativnim prostorima ili žele da sarađuju u svom poslu sa drugim profesionalcima.

 

AABH HUB (2)

 

Po već isprobanom modelu u svim gradovima u svijetu, od Sillicon Valley-a do Sofije, Beograda, Šangaja, kada pojedinci različitih zanimanja dijele dnevno isti prostor, dokazano dolazi do stvaranja novih mogućnosti, projekata, kompanija i novog profita. AABH HUB tako stvara zajedničku platformu za rad, edukaciju, umrežavanje, traženje novih prilika i povezivanje sa drugim evropskim centrima. U ovome je već ostvarena uspješna saradnja sa BiH profesionalcima u dijaspori, na koji način raste konkurentnost BiH profesionalaca na vanjskom tržištu, pa tako i domaćem.

 

Princip zajedničkog prostora za rad (‘coworking’) unutar AABH HUB-a funkcioniše po principu iznajmljivanja radnog mjesta i korištenja svih ostalih pogodnosti radnog prostora – pristup kratkim edukacijama AABH HUB-a, internet, kuhinju, siguran pristup, prostoriju za sastanke. Prostor se može koristiti kroz pakete iznajmljivanja radnog mjesta na mjesečnoj i dnevnoj bazi po promotivnim cijenama, a sve detaljnije informacije možete naći na web stranici AABH.

 

AABH HUB (3)

 

Iskra Leko, jedna od korisnica HUB-a koja u novom prostoru razvija svoj start-up ‘BIM Studio Spark’ kao razloge iznajmljivanja radnog mjesta u AABH HUB-u navodi: Ako pobliže pogledate, načini rada u Evropi i svijetu se ubrzano mijenjaju – koncept samo jednog radnog mjesta ‘na neodređeno’ više ne postoji, a tehnologija, obrazovanje i jeftine avionske karte vam omogućavaju da ne budete vezani samo za domaće tržište. Svejedno, raditi kao pojedinac je teško – jednostavno morate sarađivati i dijeliti posao sa drugim profesionalcima u traženju ideje za osnivanje firme ili traženja novih projekata. Kreativni hub-ovi u regiji i Evropi su zaista fenomenalan i vrlo uspješan model. Kroz AABH HUB želim da sarađujem sa drugima koji traže svoju priliku i nude profesionalne usluge u zajedničkom prostoru, upoznajem potencijalne klijente jer znam da će tako biti puno brže i lakše da razvijam svoj biznis. Prilika je puno i na BiH tržištu i samo ih treba znati iskoristiti.

 

AABH HUB (5)

U isto vrijeme, AABH podržava edukaciju za unaprjeđenje profesionalnih vještina, potrebnih za konkurentnost na tržištu rada koje pomažu u poduzimanju vlastitih incijativa. Povezivanje sa profesionalcima srodnih zanimanja i traženje poslovnih prilika pomaže pri razvijanju kritičkog mišljenja, modela organizacije, stvaranja novih kontakata, mogućnosti za rad i novih prilika na bosanskohercegovačkom i inostranom tržištu.

 

AABH HUB možete naći u centru Sarajeva na adresi Alipašina 2, a svoju prijavu možete poslati na – info.aabh@gmail.com.

 

AABH HUB (7) AABH HUB (8) AABH HUB (9) AABH HUB (10) AABH HUB (11) AABH HUB (12) AABH HUB (13) AABH HUB (14) AABH HUB (15) AABH HUB (16) AABH HUB (17) AABH HUB (18) AABH HUB (19) AABH HUB (20) AABH HUB (21) AABH HUB (22) AABH HUB (23) AABH HUB (24) AABH HUB (25)

tekst_Merdžana Mujkanović

fotografije_Anida Krečo

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Singl RUNJAV NOS najavljuje novu sezonu serijala BRUCA BRACA BRUDA BRADA