hamlet narodno pozoriste tuzla (4)

Tuzlanski HAMLET u Sarajevu

Datum objave
04/04/2022

Predstava HAMLET, po tekstu Williama Shakespeara, u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla će gostovati u Narodnom pozorištu Sarajevo, na Dan grada Sarajeva, 6.4.2022. od 19:30 sati. Predstavu je režirao pozorišni reditelj i pisac Zlatko Paković, a producirana je u aktuelnoj pozorišnoj sezoni.

Prema riječima reditelja Pakovića: Hamlet djeluje pozorišnom predstavom, režirajući Mišolovku. Predstava mu je jedini način da uvjeri sebe i publiku u počinjeno kraljevo nedjelo na dvoru, izvršeno kao savršen zločin bez ijednog svjedoka. Shakespeare nam u „Hamletu“ pokazuje da je suština pozorišne umjetnosti to da u zamku, u mišolovku, hvata – kako bi postali javni! – zločine kojima je u datom režimu skriven trag, a na kojima se taj režim održava.

hamlet narodno pozoriste tuzla
danish flag

Dramski tekst Hamlet je  jedno monumentalno djelo, odnosno djelo kojeg poznaju svi pozorišni ljudi kojemu se nikada ne pristupa olako. Jako smo vrijedno radili kako bismo se doveli u psihofizičku formu da se bavimo jednim takvim djelom, kakav je Shakespeareov Hamlet,  pojasnio je direktor Narodnog pozorišta Tuzla, Mirza Ćatibušić.

U predstavi igraju: Elvis Jahić, Adnan Omerović, Ivana Perkunić Mešalić, Irfan Kasumović, Mirza Ćatibušić, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović, Elmir Krivalić, Siniša Udovičić i Milenko Iliktarević.

Igranje predstave „Hamlet“ u Narodnom pozorištu Sarajevo otvara nova polja saradnje ove dvije pozorištne kuće, kojom će se ubuduće češće glumci iz NP Sarajeva predstavljati tuzlankoj publici i obrnuto.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Testirali smo NOKIA 2.4, 3.4. i 5.4 telefone