U sarajevski klub Trezor stiže Sanna Mun

Release Date
11/04/2024

U sklopu 12. Legato izdanja u sarajevski klub Trezor stiže Sanna Mun, američka DJ-ica i producentica sa adresom u Berlinu. S obzirom na to da je nedavno berlinski techno uvršten na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, Legato u saradnji sa klubom Trezor ispred sarajevske techno scene želi svojevrsno obilježiti donošenje ove odluke kroz organizaciju događaja na kojem će ugostiti techno DJ-icu koja svojim stvaralaštvom pripada dijelu berlinske techno kulture. Također, podsjećamo da je publika proteklih mjeseci imala priliku čuti nekoliko DJ-eva iz regije u organizaciji kolektiva Legato koji ovog puta pomjeraju granice i sa zadovoljstvom predstavljaju prvo inostrano ime u svijetu underground techno muzike.

Sanna Mun je američka interdisciplinarna umjetnica sa adresom u Berlinu poznata po svom svestranom zvuku, koji se proteže od ambijentalnog do sirovog i klasičnog techna. Njen smisao za organski evoluirajuće motive pokreće i njenu produkciju i upečatljive DJ setove i nastupe uživo. Sannin pristup muzici je zasnovan na njenom iskustvu u arheologiji i ezoterizmu, elementima koji se zamršeno prepliću u njenim kompozicijama i čine konceptualni okvir njene izdavačke kuće Katabasis. Njena izdanja na istaknutim platformama, uključujući Modwerks i Repetitive Rhythm Research, brzo su stekla međunarodno priznanje i podršku.

Sanna Mun će svoj nastup u klubu Trezor održati u subotu, 20. aprila, s početkom u 23:00h. Ženski line-up upotpunit će dvije rezidentne DJ-ice, Adnoir koja stoji iza Legato kolektiva i Nemesia koja će otvoriti noć sa intro setom.

Ograničeni broj karata u pretprodaji po cijeni od 12 KM je dostupan putem društvenih mreža Legato i Trezor, dok će regularne karte po cijeni od 15 KM biti dostupne na vratima kluba na dan događaja. Za više informacija o samom događaju zapratite Legato na društvenim mrežama.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.