FREDDIE MERCURY bi danas slavio 72. rođendan

Freddie je rođen na današnji dan 1946. godine u Zanzibaru pod imenom Farrokh Bulsara. U Veliku Britaniju je došao s 18 godina gdje je pohađao fakultet za umjetnost i grafički dizajn. Tamo je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya koji su zajedno svirali u sastavu Smile. Ubrzo im se pridružuje i Freddie i tako je 1970. godine osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih bendova – Queen. Ostatak je historija.

 
S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj muzičkoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u muzičkoj historiji. Freddijeva karizma, energija, odnos s publikom, senzacionalni nastupi i jedinstven glas vinuli su ga u zvijezde.
Nikada prežaljenu legendu mnogi i danas smatraju najboljim zabavljačem svih vremena, a njegove bezvremenske stihove slušaju i stari i mladi. Freddie je dio historije koji će se prenositi i na nadolazeće generacije.

 

freddie

Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je Bohemian Rhapsody, a u kina uskoro stiže biografski film istog naziva.

 

Bohemian Rhapsody je priča o ovom legendarnom bandu i njihovoj pjevačkoj legendi – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju muziku kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih muzičkih ikona svih vremena.

 

Film prikazuje Freddiejev privatni život, kako se bend suočavao s tolikom slavom, i čega ih je naposljetku sve to koštalo. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

 

Ovaj dugoočekivani film u naša kina stiže 1. novembra, u distribuciji Blitz filma.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Fi8UnynPkN8[/youtube]

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.