Kozmetika GLORIA ima rješenje za masnu kožu

Veliki broj osoba prilikom izbora kozmetike traži proizvod koji će ispuniti dvije stavke: da lijepo miriše i što brže djeluje. Međutim, koža njegovana prirodnom kozmetikom ima daleko više koristi od samo lijepog mirisa. A da bismo znali koja su to svojstva i koristi prirodne kozmetike, prije svega moramo poznavati našu kožu. Koliko ljudi, koliko tipova kože! Gdje početi?

 

Period u kojem najčešće počinjemo voditi brigu o našoj koži je rano mladalaštvo, tinejdžerske godine. To prekrasno doba naših života nerijetko biva ‘umrljano’ epizodama nemoći zbog kože s kojom ne možemo izaći na kraj. Masna je, sklona prištićima i aknama? Skoro svi smo to iskusili. Dobro, možda je skoro svi pretjerano, ali radi se o velikom procentu. Taj se problem nastavlja čak i dalje od mladalaštva, pa brojke govore kako s masnom kožom muku muči čak 35% osoba starijih od 25 godina, dok više od 70% osoba pati od problema neujednačenosti tena u nekom trenutku svog života.

 

Put do savršenog tena nekad se čini nedostižnim, a prvi korak je zapravo da razumijemo šta koža pokušava da nam kaže.

 

Gloria 3

Masna koža je karakterističan tip kože zbog svog sjaja koji potiče od lučenja viška sebuma, tj masnoće. Ovakav tip kože nerijetko je sklon aknama i mitiserima, a njihovi glavni uzročnici su poremećaj hormonske ravnoteže, stres i nezdrave životne navike. Priznajte da je čips najukusniji kad treba da eliminiše neku nervozu, ili napetost. Zato je potrebno prvo eliminisati negativne uticaje, a onda preći u akciju njege naše kože. Ali koju taktiku odabrati?

 

“Klasični” pristup njezi ovog tipa kože je korištenje preparata koji isušuju kožu i ispiraju masnoću sa površine kože s ciljem “odmašćivanja”. Međutim, ovakvi proizvodi uklanjanju prirodna ulja sa vaše kože koja tada postaje još više dehidrirana i površinski izrazito suha. Kada registrira suhoću, tijelo šalje signale lojnim žlijezdama da pojačaju lučenje sebuma i zapravo koža postaje još masnija nego prije. Svi uvijek kažu da im je ova informacija neočekivan preokret kad je u pitanju razumijevanje problema masne kože.

 

Upravo zbog toga, za njegu masne kože savjetujemo korištenje krema na bazi ulja, jer kožu hrane ulja, a ne voda. Idealnu njegu za ovaj tip kože možete postići u dva koraka:

 

1. Jednom sedmično nanesite sloj Gloria maske od zelene gline na čistu kožu. Maska je obogaćena biljnim hladno prešanim uljem koštica marelice i avokada i eteričnim uljima palmarose i prave lavande, te ima protuupalna svojstva.

 

Gloria

 

2. Nakon što oslobodite kožu od viška sebuma korištenjem gline, nanesite bogati sloj Gloria hijaluronske kreme koja hidrira, a istovremeno pruža bogatu njegu. Hijaluronska krema hrani ćelije kože i može se koristiti i ujutro kao savršena zaštita i podloga za šminku.

 

 

I tako ćete postepeno riješiti problem masne kože. Međutim, masna koža vrlo često dolazi u paru sa aknama i prištićima, koji nastaju usljed začepljenja pora, gomilanjem viška masnoća i odumrlog sloja ćelija kože lica, pa je potrebno poduzeti posebne akcije u borbi protiv ovog neprijatelja. Predlažemo rutinu koja se sastoji od četiri koraka:

 

1. Kao i za masnu kožu, preporučujemo nanošenje Gloria maske od zelene gline jednom sedmično, kako bi se redukovao višak sebuma.

 

2. Nakon gline idealno je nanijeti navečer Zlatni serum od sedam vrsta hladno prešanih nerafiniranih ulja, koji je odličan u borbi protiv nezgodnih ožiljaka.

 

Gloria 2

3. Kako bi otklonili odumrle ćelije sa kože, preporučujemo da odradite piling lica dva puta sedmično. Nakon tretmana, koža postaje svilenkasta, mekana i lakše upija hranjive preparate.

 

4. Od sredstava za njegu uz serum savjetujemo korištenje Gloria kreme za akne, koja dubinski čisti i potiče izlučivanje toksina, te ubrzava proces započete upale.

 

Mi vjerujemo da je prvi korak do sreće kada uživamo u vlastitoj koži, pa dozvolite prirodi da vam pomogne u tome.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Anima knitts predstavlja WOOLING, prirodnu spužvicu za čišćenje lica