KULTURA NA ULICE 2023! i SARAJEVO MATINÉE donose poslasticu za sve ljubitelje dobre cjelodnevne zabave na otvorenom

Release Date
07/09/2023
fotografija
Velija Hasanbegović

Trenutno jedan od najpopularnijih brendova za evente elektronske muzike i specijalno osmišljene i kreirane cjelodnevne događaje SARAJEVO MATINÉE, te specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice 2023! u subotu, 9. 9. sa početkom u 15:00 sati, na pozorišnom Trgu Susan Sontag, bit će domaćini svim ljubiteljima elektronske scene i dobre cjelodnevne zabave.

Sarajevo Matinée donosi jedinstvenu kombinaciju deep, progressive, melodičnog housea i techna, stvarajući setove ispunjene energijom koja pokreće plesne podije i transformira svaki prostor u kojem se nađu. Vaše je samo da dođete u dobrom raspoloženju jer za dobru muziku zaduženi su dobro poznati 20DD, Alain, Coem, Calkins, a naš tradicionalni live act painting će ovaj put bit zamijenjen nečim što do sada niste imali priliku vidjeti, poručuju organizatori Sarajevo Matinée.

Kao iznenađenje specijalni umjetnički program donose partneri iz najšarenijeg festivala u gradu – Fasada festival.

Sarajevo Matinée osim dobre muzike posjetiteljima nudi zanimljivu kombinaciju umjetničkih performansa, muzike, slikarstva, street arta, gastro kutaka, fotografije i video produkcije.

Programa Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekt Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.