Na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo održat će se PROLJETNO JAVNO ČITANJE

Release Date
25/03/2022
vizual
Benjamin Konjicija

Ovaj vikend na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo održat će se Proljetno javno čitanje. Studentice četvrte godine na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu predstavit će dva originalna dramska teksta. Javno čitanje će se održati u subotu 26.3. sa početkom u 17:30 sati.

Dramski tekstovi koji će biti predstavljeni nastali su u sklopu nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti i nezavisno. Producentica događaja je Mia Avdagić, studentica četvrte godine na Odsjeku za produkciju i menadžment na Akademiji scenskih umjetnosti. Ulaz na javna čitanja je slobodan za sve zainteresirane.

 

Tekstovi u programu:

Lamija Pandžo Kraj igre

Djevojka koja je godinama nesigurna zbog nametnutih standarda ljepote, pokušava pronaći ženstvenost i zavoljeti sebe. Mogućnost za promjenu pronalazi u ljubavnom iskustvu koje joj u potpunosti mijenja percepciju.

Tekst čitaju i igraju: Ena Husić i Davor Domazet

 

Ismira Mašić Nova godina kad nije bilo sira

Nakon nedavnog pokušaja samoubistva Sabina okuplja svoje prijatelje na praznično druženje. Ubrzo nakon dolaska Mirze, Sabina shvaća da je riječ samo o predstavi za nju, no pušta ih da odigraju još jedanput svoje prijateljske uloge. Igrajući prijatelje jedni drugima, iako su u privatno lošim odnosima, tenzija postepeno pa naglo raste, a Sabina im konačno govori da nema potrebe da nastavljaju da se lažu.

Tekst čitaju i igraju: Matea Mavrak, Saša Krmpotić, Sara Ristić, Vedad Čano i Ismira Mašić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predivna 149 godina stara visterija