The StoryGraph – savršena aplikacija za sve ljubitelje knjiga

Release Date
30/03/2022
naslovna fotografija
@delightfully.chaotic.me via Twenty20

Raspoloženi ste za nešto avanturističko, smiješno i brzo? Treba vam nešto mračnom, sporo, emotivno? Za šta god da ste raspoloženi, aplikacija The StoryGraph vam pomaže da odaberete sljedeću knjigu na osnovu vašeg raspoloženja i omiljenih tema i tema.

The StoryGraph su osmislili Nadia Odunayo i i Rob Frelow, a njena osnovna nit vodilja dati čitatelju onu pravu preporuku jer, kako kaže krilatica na službenoj stranici, život je prekratak da bismo čitali knjige za koje nismo raspoloženi. Aplikacija donosi pregršt interaktivnih opcija, drugačiji je, njime je lako navigirati.

 

Vještačka inteligencija je vaša prijateljica

Vještačka inteligencija aplikacije je vaša pouzdana prijateljica za preporuke knjiga. Dok komunicirate s njom aplikacija će detaljno razumjeti vaše preferencije čitanja, a zatim pronaći najbolja podudaranja za vas, za šta god da ste raspoloženi. Tako, ne samo da ćete moći da birate knjige na osnovu ocjene ili žanra, kao i preporuke drugih čitatelja, već i na osnovu osjećanja ili raspoloženja koje će u vama probuditi. Tu je i mini upitnik koji bi trebalo da popunite kako biste dobijali personalizovane preporuke za knjige. Aplikacija mjeri i vaše čitalačke navike, šta trenutno čitate, šta dalje planirate, koliko dugo čitate, koliko prosječno strana i slično. Dakle, odličan digitalni dnevnik knjiga!

Savršene recenzije knjiga

Knjige nisu kategorizirane samo po žanru ili ocjenama, već i po sadržajnim značajkama – da li je knjiga zabavna, informativna, mračna, feel-good i slično. Mala promjena u odnosu na Goodreads, a koju mnogi čitatelji obožavaju, upravo je opcija davanja pola zvjezdice. Recenzija knjiga podrobnije su zahvaljujući nizu pitanja koje The StoryGraph postavlja; je li u fokusu brzi razvoj radnje ili psihologija likova, imamo li antijunake ili junake, koliko je radnja dinamična, ima li obrata i slično. Sve to kako bi sljedećem čitatelju aplikacija lakše preporučila knjigu. Još jedna zanimljiva značajka su popularni grafovi koji ‘razbijaju’ naše navike čitanja tokom godina do raznih detalja.

Aplikacija je dostupna na App Store i Play Store, besplatna je i izuzetno laka za korištenje. Ukoliko ste do sada koristili Goodreads, sve svoje podatke možete prebaciti na The StoryGraph i nastaviti sa praćenjem svojih omiljenih knjiga.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.