U BKC-u izložba fotografija Milomira Kovačevića- Strašnog posvećena Bruceu Dickinsonu

Datum objave
16/11/2022

U decembru 2020. smo imali čast da je fotograf Milomir Kovačević Strašni podijelio s nama djelić fotografija sa slavnog koncerta Brucea Dickinsona koji se desio 1994. u opkoljenom Sarajevu, tad nam je najavio da će nakon pandemije biti upriličena i izložba fotografija.

JU Bosanski kulturni centar KS najavljuje izložbu fotografija autora Milomira Kovačevića- Strašnog pod nazivom BRUCE DICKINSON, LIVE, BKC SARAJEVO, 14. DECEMBAR 1994. Program se dešava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo u okviru obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Radi se o prvom javnom izlaganju originalnih fotografija nastalih na, sada već legendarnom koncertu, koji je britanska heavy metal zvijezda Bruce Dickenson održala u sarajevskom BKC-u sredinom decembra 1994. Publika će imati priliku da kroz objektiv jednog od najboljih sarajevskih fotografa, koji je u međuvremenu ostvario i impozantnu međunarodnu karijeru, doživi dio atmosfere koja je te davne 1994. godine vladala u Velikoj dvorani BKC-a za vrijeme solo nastupa pjevača legendarnog heavy metal benda Iron Maiden. Kao predgrupe na koncertu su nastupile tada popularne sarajevske grupe Sikter i Almanah.

Izložba će biti svečano otvorena u Galeriji BKC-a u ponedjeljak, 21. novembra 2022. u 19 sati, a bit će dostupna za posjetioce do 26. novembra, svaki dan od 10 do 20 sati.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Završen peti Festival queer filma MERLINKA u Sarajevu